Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Bizarno“

bizarno
  • Autor onogost.me
  • 03.11.2015. u 07:31

U okviru  12. Međunarodnog Festivala Glumca večeras će u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20h, biti izvedena predstava „Bizarno“ koju je po tekstu Željka Hubača režirala Snežana Trišić.

„Da li ste se ovih dana probudili sa osećajem kao da hodate po ivici provalije? Da li vas je taj produženi efekat života na svakojakim ivicama – egzistencije, ljubavi, sreće, tuge, osmeha, suza, isčekivanja boljeg – umorio? Ili ste se već svikli na njega, toliko da je taj i takav život u kojem je horizont isčekivanja u večitoj magli, postao čak i pomalo udoban? Vraćaju li nam se devedesete godine prošlog veka kao bumerang? Ili možda iz tog blatnjavog perioda naše hronike najnižih strasti nikada nismo uspeli da iskoračimo, čak ni onda kada smo decenijama pre devedesetih verovali da su one nemoguće? Da li je greh biti optimista? Da li širenjem lažnog optimizma mi ustvari okrećemo glavu od realne svakodnevice? Da li će nas zbog tog ćutanja prozivati pokolenja, koja će biti već dovoljno daleko od zemlje iz koje smo ih isterali našom indolentnošću? Ali, koji to pesimizam ima perspektivu, pitaćete se? Koliko zapitanosti, za samo jedno jutro… Imamo li mi logičan odgovor na makar jedno od tih jutarnjih životnih pitanja? Nemamo. Pa ipak, nastavljamo sa životom i tog jutra. I svakog narednog. Dakle, zaključka nema. Ostala je samo bizarnost filosofskog diskursa. Ili je sve mnogo prizemnije i tako prokleto neizdrživo – bizarno!“ – rekao je o predstavi Željko Hubač.

Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Šabačkog pozoršta, a u njoj igraju: Igor Đorđević, Nikola Vujović, Miloš Đorđević, Sonja Milojević i Suzana Lukić. Dramaturgiju potpisuje Spasoje Ž. Milovanović, scenografiju Darko Nedeljković, kostime Marina Medenica, a kompozicije Srđan Marković.

Cijena ulaznice iznosi 5 eura.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta,Trg Save Kovačevića 5, od 08 do 20 časova.

Informacije i rezervacije na tel. 040-213-566; 068-241-701

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci