Nikšićko pozorište: Predstava „Brod za lutke“

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 08.11.2023. u 08:08
Narodno pozorište iz Bitolja večeras, sa početkom u 20 časova na sceni Nikšićkog pozorišta, izvešće predstavu „Brod za lutke“, koju je po tekstu Milene Marković režirao Kokan Mladenović.

U predstavi igraju: Sandra Gribovska Ilievska, Katerina Anevska Drangovska, Valentina Gramosli, Viktorija Stepanovska Jankulovska, Ilina Čorevska, Marjan Georgievski, Filip Mirčevski, Živko Borisovski, Petar Spirovski, Martin Mirčevski, Ognen Drangovski, Petar Gorko, Nikola Projčevski i Nikola Stefanov.

„Brod za lutke Milene Marković je priča o jednoj ili svim ženskim sudbinama, ili svim ljudskim sudbinama – kako jedna žena doživljava svoj život kao niz neostvarenih bajki. U događajima svog života prepoznaje obrazac bajki, onih stvarnih bajki koje nas uče da život nije nimalo lep, da u životu postoje i veštice i zli čarobnjaci i opasna čudovišta i da sve može da nas čeka, u nekim mračnim sobama na kraju hodnika, na kraju svega ovoga. Svi smo u poziciji da preispitamo svoj život i malo nas je zadovoljno sopstvenim životom. Te bajke bez srećnog kraja obeležavaju život ljudi na ovim prostorima, ovde gde mi živimo, gde se sve dešavalo posle raspada zemlje, sa urušavanjem ekonomskog i političkog sistema i stvorilo nervozne, gladne i ponižene ljude koji žive nesrećni život. Ta potraga za smislom sopstvenog života u nizovima neostvarenja je nešto što ovu poeziju Milene Marković čini veličanstvenom, i kao književno i kao scensko delo.“, napisao je o predstavi reditelj Kokan Mladenović.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 7 eura.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U Crnoj Gori postoji pet puta više kladionica nego škola, a prema nedavnom istraživanju gotovo trećina crnogorskih učenika konzumira alkoholna pića. Po zvaničnim podacima, registrovano je preko 1.000 kladionica, od kojih su neke i u neposrednoj blizini obrazovnih ustanova.
  Ženska rukometna reprezentacija Crne Gore pobijedila je Senegal 29:21 u Geteborgu u drugom kolu Glavne runde Svjetskog prvenstva.