Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:10
23.9.2019.

Nikšićko pozorište: Predstava „Budi drug”

Opština Nikšić i Nikšićko pozorište organizuju besplatno izvođenje predstave „Budi drug” za sve polaznike u školu sa teritorije našeg grada. Predstava će biti izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta danas u dva termina: u 10 i 12h.


Predstava je rađena po tekstu Maje Stojanović, a uloge u njoj tumače: Jelica Vukčević (koja je ovom prilikom zamijenila svoju koleginicu Branku Stanić), Maja Stojanović i Filip Đuretić.

„Budi drug“ je treća po redu predstava produkcije Trag, koja, kao i prethodne dvije - ima za cilj edukaciju najmlađih.

Urađena je na temu vršnjačkog nasilja koje je, nažalost, redovna pojava među djecom i adolescentima, i to je tema o kojoj se sve više priča kako u školi tako i među građanima. Zbog toga su producenti predstave smatrali da je od izuzetne važnosti, a osjećajući to i kao svoju dužnost, da skrenu pažnju najmlađima na odnos sa drugovima i drugaricama.

„Kroz igru, pjesmu i dijalog učimo ih da su drugarstvo, ljubav i pažnja bitne i divne stvari u životu. Ne zaboravljamo da su i verbalna maltretiranja podjednako bolna i traumatična, pa u scenama podjednako tretiramo i verbalno i fizičko nasilje među vršnjacima. Dobrota na kraju pobjeđuje, i donosi divan odnos među prijateljima“, naveli su iz produkcijskog tima predstave.

Prestava se izvodi u okviru “Septembarskih dana – Nikšić 2019” i Nikšićke kulturne scene 2019.

Ostale vijesti iz kategorije