Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda”

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.11.2022. u 07:58
U sali Nikšićkog pozorišta danas, u terminima od 10 i 18 časova, biće izvedena predstava za djecu "Crvenkapa i vuk u zemlji čuda", rađena po ideji i konceptu Branke Femić Šćekić.

Predstava se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, a u okviru novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

U predstavi igraju Marija Đurić i Pavle Bogojević.

Konsultantkinje za ples i pokret su Julija Milačić i Jelena Simić, autor songa je Dejan Đonović, a scenografiju je radila Smiljka Šeparović.

Interaktivno zabavno-edukativna predstava za djecu “Crvenkapa i vuk u zemlji čuda” je koncipirana kao kombinacija igara bez granica u kojima učestvuju dobro poznati likovi iz bajke o Crvenkapi – Crvenkapa i vuk i žanrovsko poigravanje sa poznatom bajkom.

Crvenkapi i vuku je dosadilo da budu uvijek zajedno u istoj bajci i da ih svi znaju kao slatku i naivnu djevojčicu i zlog i opasnog vuka. Zato su pisali Uduženju za autorska prava pisaca da dobiju malo slobode, da izađu iz dobro poznate priče i da učestvuju u novim bajkama. Da bi ispunili svoj cilj, moraju da učestvuju u igrama bez granica. Potrebno je da pokažu svoje talente, vještine i znanja i da dobiju šansu da budu dio nove bajke. Igre bez granica u kojima učestvuju podrazumijevaju muzičke, plesne, pjevačke zadatke, kviz znanja, igre spretnosti i kreativnosti. Za održavanje igara im je potrebna pomoć djece (publike), tako da djeca koja gledaju predstavu jednako postaju i učesnici. Paralelno, igre inspirišu da Crvenkapa i vuk promijene nešto u samoj bajci, te tako uobičajena bajka i realistična dramska igra prolaze kroz metamorfoze žanrova (komedije, mjuzikla, pantomime, lutkarstva).

Predstava traje 40 minuta i namijenjena je djeci uzrasta od 3 do 8 godina.

Cijena ulaznice iznosi 2 eura.

Termin u 10 časova rezervisan je za organizovan dolazak djece iz osnovnih škola, a za termin u 18 časova ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta.

Informacije i rezervacije na telefone: 067 932 646 i 069 490 198.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Animirana sinhronizovana verzija filma „Kuce u operi“ biće prikazana u sali Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 12 časova, kao i u četvrtak, 25. aprila, u terminima od 10 i 12 sati.