Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”DOGVIL”

dogvil
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 01.03.2016. u 09:28

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava ''DOGVIL'', rađena po istoimenom filmu i tekstu Larsa fon Triera, u režiji Kokana Mladenovića.

Producent predstave je Mikser House iz Beograda.

Predstavu organizuje Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

U predstavi igraju: Branislav Trifunović, Milica Majstorović i Tamara Aleksić. Muziku uživo izvodi grupa Vroom u sastavu: Andrijana Belović (glas i klavijature), Jamal Al Kiswani (saksofon) i Marko Grubić (bas, gitara, klavijature, loopovi).

Predstava ''Dogvil'' prati priču glavne junakinje Grejs, koja bježi od gangstera i spas pronalazi u naizgled idiličnom gradiću po imenu Dogvil. Vrlo brzo će na površinu te idealizovane zajednice izaći frustriranost, zatvorenost i agresivnost koja se krije u svakom njenom žitelju, a Grejs će postati žrtva onih kojima je htjela da pomogne i u čiju je ljudskost i dobrotu povjerovala. Autore pozorišne predstave ''Dogvil'' najviše je zanimala specifična psihologija izolacije koja dugoročno ostavlja posljedice na psihu svakog pojedinca u izolovanoj zajednici.

Jesmo li se, decenijama izolovani od normalnog života, nakon ratova, sankcija i zabluda pretvorili u stanovnike Dogvila? Treba li nam pomoći, ili nas se plašiti? Jesmo li u stanju da ikada više budemo dio normalnog svijeta? Postoji li, uopšte, taj ''veliki svijet'', ili se on, poput nas, pretvorio u jedan globalni Dogvil? Gdje su međe između empatije, razumijevanja, moralnosti i nagonske samoodbrane od zla? Ova granična stanja društvenog ponašanja i individualne psihologije prati forma izvođenja, koja se upravo kreće tankom linijom između koncerta, pozorišne predstave i filma.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od pet eura, a rezervacije se obezbjeđuju na broj 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.