Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Ekvinocijo”

52351555_395068754585137_8626596321169506304_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 16.02.2019. u 07:08

Predstava „Ekvinocijo” Crnogorskog narodnog pozorišta, koju je po tekstu Iva Vojnovića, istaknutog dramskog pisca hrvatske moderne režirao višestruko nagrađivani reditelj Ivica Kunčević biće izvedena večeras u 20h u Nikšićkom pozorištu.

Predstava se izvodi povodom obilježavanja dva značajna jubileja – 135 godina nikšićke pozorišne tradicije i 20 godina od obnavljanja Nikšićkog pozorišta, a segment je februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Scenografkinja predstave je Ivanka Vana Prelević, kostimografkinja Danica Dedijer, kompozitor Vjera Nikolić, a za scenski govor zadužen je Matija Sršen. Asistentkinja režije je Jelena Minić, a izvršne producentkinje su Nela Otašević i Janja Ražnatović.

U predstavi igraju Varja Đukić, Mirko Vlahović, Momčilo Otašević, Goran Vujović, Branimir Popović, Danilo Čelebić, Julija Milačić, Gorana Marković, Žaklina Oštir, Olivera Vuković, Jelena Minić, Radmila Čolić, Milica Šćepanović, Dragan Račić, Gojko Burzanović, Slobodan Marunović, Marko Todorović, Aleksandar Gavranić, Vukan Pejović i djeca: Irina Dragojević, Katja Vujović i Vuk Lazarević.

Za tonsko snimanje i produkciju zadužen je Mladen Nikčević a mušku klapu čine Marko Prentić (tenor 1. i 2.) i Ivan Tomas (baritone i bas). Glasovi iz off-a pripadaju: Irini Dragojević, Strahinji Radonjiću, Mariju Maleziću, Vuku Kljajiću, Vuku Bulajiću i Jovanu Mugoši.

„Ekvinocijo” je priča o odlascima mladih ljudi iz rodnog kraja, odlukama koje treba donijeti i spremnosti da se plati cijena za donešene odluke. „Ekvinocijo” govori o pravim vrijednostima, velikim i malim ljudima i njihovim usko isprepletanim sudbinama.

Ulaznice se mogu kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 4 eura.

Informacije i rezervacije na telefone: 068/ 461 310 i 040/ 213 566.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci