Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”Jerihonska ruža”

jerihonska_ruza1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 17.05.2016. u 08:00

Večeras na sceni Nikšićkog pozorišta biće izvedena predstava „Jerihonska ruža“.

Predstava će početi u 20 časova, a u njoj igraju: Jelica Vukčević, Nikola Perišić, Nada Vukčević i Jovan Krivokapić. Za kostime je bila zadužena Lina Leković.

Ovo je treći komad u okviru majskog repertoara, koji će Nikšićani moći besplatno da pogledaju, a poklon je Opštine Nikšić građanima povodom desetogodišnjice obnove nezavisnosti Crne Gore. 

Pozorišni projekat „Jerihonska ruža“, po tekstu hrvatske spisateljice Diane Meheik, u režiji Mirka Radonjića, pridružuje se aktivnoj borbi nadležnih državnih organa i institucija, kao i organizacija civilnog sektora protiv seks trafikinga, kao jednog od oblika nasilja nad ženama.

Savremeni tekst, preveden u scenski izraz, uključuje pozorište u aktivnu podršku i borbu žena za ravnopravnost i bolji status, sa akcentom na trgovinu ženama, odnosno seks trafiking, koji je poslije trgovine drogom na drugom mjestu najvećih svjetskih problema.

Glavna okosnica drame je istinita priča o Oleni Popik, dvadesetjednogodišnjoj prostitutki iz Ukrajine koja je godinama preprodavana od klijenta do klijenta, vođena od jednog do drugog vlasnika, da bi na kraju, ostavljena u bolnici u Mostaru, umrla bolujući od teških polnih bolesti. 

Organizatori ovog događaja su JU „Zahumlje“ i NVU „Art 365“ u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću. 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci