Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava „Ljubaf“

12346376_1718029648429432_562041818065991043_n
  • Autor onogost.me
  • 07.12.2015. u 07:54

Večeras će sa početkom u 20 časova, na sceni Nikšićkog pozorišta, biti izvedena predstava „Ljubaf“, koju je po tekstu Mareja Šizgala režirao profesor scenskog pokreta, glumac i reditelj Ferid Karajica. 

Predstava „Ljubaf“ je diplomska predstava troje mladih glumaca sa Fakulteta dramskih umjetnosti sa Cetinja, koja je vremenom prerasla u profesionalnu predstavu nezavisne produkcije.

U njoj igraju sada već diplomirani glumci: Anđelija Rondović, Sanja Vujisić i Filip Đuretić.

Predstava je imala brojna uspješna izvođenja po mnogim gradovima Crne Gore. Izvođena je u Podgorici (Art Fest), Kotoru, Tivtu (Purgatorije), Baru (Barski ljetopis), Cetinju (Street Ar –ut), Kolašinu (Korifej), Bijelom Polju... Glavna tema predstave, kako se može i zaključiti po naslovu, je najveći ljudski motiv za sve u životu – ljubav! Ljubav, potraga, potreba za istom, potreba da voliš i da te vole...I vječito pitanje, postoji li ljubav uopšte? 
Žanrovsko pomjeranje, izmještanje situacije, pomjerenost rješenja, slepstik, ironija, poseban akcenat na „fizički i tjelesni teatar“...sredstva su kojima se priča u ovoj predstavi, a koja čine ovaj komad drugačijim i zanimljivim.

Prodaja ulaznica obavlja se na biletarnici Nikšićkog pozorišta od 10-20h, a cijena ulaznice je 2 eura.
Informacije i rezervacije na tel. 040-213-566; 068-241-701

Predstavu organizuje Nikšićko pozorište u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličen Završni koncert omladinskog i dječjih folklornih ansambala JU "Zahumlje" pod nazivom "Djeca, srcem".
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu četiri nova filma – drama “Bajkeri”, horor “Egzorcizam”, horor “Ubod” i animacija “Gojazan ja 4”, koja će biti pretpremijerno prikazana od 22. juna.
U sali Nikšićkog pozorišta, u okviru "Revije dokumentarnog filma", koja se realizuje u saradnji sa UnderhillFestom, biće upriličena projekcija dokumentarnih filmova "Porodica na određeno vrijeme“, u režiji Seada Šabotića i "Dezerteri“, u režiji Damira Markovine.