Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava ”Ne igraj na Engleze”

eng
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 24.02.2016. u 09:59

Na sceni Nikšićkog pozorišta, u srijedu, 24. februara sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava Vladimira Đurđevića „Ne igraj na Engleze“, u režiji Zorana Rakočevića. 

Organizator je Nikšićko pozorište, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

„Ne igraj na Engleze“ je bila ispitna predstava studenata glume Fakulteta dramskih umjetnosti na Cetinju, u sklopu glavnog predmeta, u klasi prof. Branislava Mićunovića i asistenta doc. Branka Ilića.

Predstava je premijerno izvedena u Podgorici, na maloj sceni CNP-a, a potom i na Sterijinom pozorju u Novom Sadu i festivalu Skomrahi u Skoplju, gdje je pobrala, osim simpatija publike, i naklonost festivalske kritike. U predstavi igraju Vule Marković, Pavle Popović i Omar Bajramspahić. 

„Ne igraj na Engleze“ je popularni dramski tekst beogradskog pisca Vladimira Đurđevića koji godinama plijeni pažnju publike širom jugoslovenskog prostora u raznim pozorišnim kućama. U pitanju je komedija, koja dramsku zbilju drži u nemogućnosti trojice nekada najboljih drugova da se otrgnu pošasti kladionice. Njihovi životi su protraćeni, kladionica je od njih napravila ljude iskidane svojim niskim strastima, koji se međusobno varaju i podmeću. Komedija je na granici urnebesnog, pogotovo kad saznaju da su sva trojica na isti dan odigrali isti tiket sa tri različita ishoda.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od dva eura, dok za studente i srednjoškolce cijena ulaznice iznosi jedan euro.

Za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.