Nikšićko pozorište: Predstava ”Pogled s mosta”

pogled_s_mosta
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 25.02.2016. u 10:05

Na sceni Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20h, biće izvedena predstava „Pogled s mosta“ Gradskog pozorišta iz Podgorice, rađena po tekstu američkog klasika Artura Milera, u režiji Milana Karadžića.

Ove godine obilježava se 100 godina od rođenja Artura Milera, jednog od najvećih pisaca 20. vijeka, socijalističkog intelektualca i velikog kritičara ”američkog sna”, koji je napisao mnogo politički angažovanih komada o korupciji, potiskivanom nasilju, rigidnom odnosu prema političkim grupama, teškim uslovima za rad i drugim socijalnim temama. „Pogled s mosta“ tretira bolnu tematiku ekonomskih migracija iz vremena velike ekonomske krize u Americi 1929. godine, poznate kao „Velika depresija“.

Tekst njegove drame preveo je Đorđe Krivokapić, dramaturgiju i idejno rješenje scenografije potpisuje Nebojša Bradić, kostimografiju Dragica Laušević, izbor muzike Milan Karadžić i Slavka Nelević, koja ujedno potpisuje i koreografiju.

Uloge u komadu povjerene su Boru Stjepanoviću, Mladenu Neleviću, Mariji Đurić, Ivani Mrvaljević, Emiru Ćatoviću, Vulu Markoviću i Željku Radunoviću.

„Svi mi volimo nekoga, ženu, djecu – svaki čovjek ima nekoga koga voli. Ali ponekad, ima previše… Ima previše te ljubavi i to krene tamo gdje ne smije. Čovjek vrijedno radi, podiže dijete, ponekad je to svastikina ćerka, ponekad čak vlastita ćerka, i on to nikada ne uviđa, ali tokom godina – ima previše ljubavi prema ćerki, ima previše ljubavi prema svastikinoj ćerki. Te stvari moraju jednom da prestanu. Dijete mora da odraste i ode, a čovjek mora da nauči da zaboravi“, rekao je o predstavi reditelj Karadžić.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od pet eura, a rezervacije se mogu obezbijediti pozivom na broj 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sali Nikšićkog pozorišta, večeras sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretpraznične večeri”, biće izvedena predstava "Čovjek visine", koju je po tekstu Ane Đorđević režirala Jana Maričić.
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sitnice koje život znače", koju je po tekstu Lorenca Maronea, režirao Andrej Nosov.