Nikšićko pozorište: Predstava ”Pogled s mosta”

predstava
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.02.2016. u 13:00

Na sceni Nikšićkog pozorišta, u četvrtak, 25. februara sa početkom u 20 časova, biće izvedena predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice „Pogled s mosta“, rađena po tekstu američkog klasika Artura Milera, u režiji Milana Karadžića.

Ove godine obilježava se 100 godina od rođenja Artura Milera, jednog od najvećih pisaca 20. vijeka, socijalističkog intelektualca i velikog kritičara ”američkog sna”.

Tekst njegove drame preveo je Đorđe Krivokapić, dramaturgiju i idejno rješenje scenografije potpisuje Nebojša Bradić, kostimografiju Dragica Laušević, izbor muzike Milan Karadžić i Slavka Nelević, koja ujedno potpisuje i koreografiju.

Uloge u komadu povjerene su Boru Stjepanoviću, Mladenu Neleviću, Mariji Đurić, Ivani Mrvaljević, Emiru Ćatoviću, Vulu Markoviću i Željku Radunoviću.

„Svi mi volimo nekoga, ženu, djecu – svaki čovjek ima nekoga koga voli. Ali ponekad, ima previše… Ima previše te ljubavi i to krene tamo gdje ne smije. Čovjek vrijedno radi, podiže dijete, ponekad je to svastikina ćerka, ponekad čak vlastita ćerka, i on to nikada ne uviđa, ali tokom godina – ima previše ljubavi prema ćerki, ima previše ljubavi prema svastikinoj ćerki.

Te stvari moraju jednom da prestanu. Dijete mora da odraste i ode, a čovjek mora da nauči da zaboravi“, rekao je o predstavi reditelj Karadžić.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8 do 20 časova) po cijeni od 5 eura, a za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, u sali "Zahumlja" večeras u 19 časova, biće upriličeno autorsko veče pjesnika Dušana Govedarice, a ovom prilikom biće mu uručena i nagrada za životno djelo Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade.