Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Ružno pače“

ruyno_pace_1
  • Autor onogost.me
  • 24.05.2016. u 17:01

U Nikšićkom pozorištu sjutra će, sa početkom 11h i 13h, biti izvedena predstava za djecu „Ružno pače“, Gradskog pozorišta iz Podgorice, a koju je po tekstu Igora Bojovića režirao Jaroslaw Antoniuk. 

„‘Ružno pače’, jedna od najlјepših priča književnosti za dјecu, koju je napisao H. K. Andersen prije mnogo godina, i dalje je aktuelna. Autor ove nove književne verzije, Igor Bojović, na poetsko-duhovit način pokreće temu različitosti, netolerancije, potrebe za prihvatanjem, ali sa nadom koju nosi ova priču da ljepota leži u srcu i ljudskoj osjetljivosti”, objasnio je reditelj Jaroslaw Antoniuk.

Milovan, koji tumači junaka i klovna, iznosi, svoju priču iz djetinjstva. To je priča o djetetu koje nije prihvaćeno od strane okoline i vršnjaka zbog prilično brzog sazrijevanja. Kako dodaje Antoniuk, ovaj problem još uvijek leži uspavan u nama i sve je intezivniji.

Slična priča prati i Andersena, koji je došao iz siromašne porodice, bio je bolešljivo dijete sa dobrim srcem i sanjar. Nevoljen i prezren od strane roditelja i kolega, on je imao nesrećno djetinjstvo i mladost.

“Tek kao pisac bajki postao je poznat, cijenjen i voljen. Ovu predstavu posebno posvećujem roditeljima, kako bi razumjeli odrastanje svoga djeteta i svijet koji ga okružuje”, istakao je Antoniuk.

U predstavi igraju: Branko Ilić, Katarina Krek, Dijana Dragojević, Pavle Ilić i Dejan Đonović. Scenografiju, kostime i kreaciju lutaka uradila je Eva Farkašova, kompozicije Bogdan Szczepanski, a prevod i dramaturgiju Zoran Đerić. Asistent reditelja je Davor Dragojević, a korepetitori Davor Novak i Petar Garić. Predstava se izvodi u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.