Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Predstava “Sin”

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2022. u 07:59
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sin", koju je po tekstu Florijana Zelera, režirala Ana Tomović.

Predstava je rađena u koprodukciji Ateljea 212 i “Beoa Art” 2015 iz Beograda, a u Nikšiću se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

U predstavi igraju: Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Branislav Zeremski i Relja Janković.

Tekst je prevela Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimografkinja Momirka Bailović, scenografiju je uradila Jasmina Holbus, a za scenski pokret je bio zadužen Damjan Kecojević.

“Najnovija predstava Ateljea 212, „Sin“ francuskog dramatičara i reditelja svjetskog glasa Florijana Zelera, progovara o sve prisutnijoj temi, o tinejdžerskoj depresiji, posebno pocrtavajući nespremnost i nesposobnost roditelja da se suoče sa ozbiljnijim problemima u životu svog djeteta. Ovdje je riječ o depresiji, ali jednako se može odnositi i na problem narkomanije, alkoholizma, ili bilo kakvog drugog ozbiljnijeg zastranjivanja. Jer djeca kriju probleme, uspješno lažu, a roditelji najčešće oklijevaju da izađu iz zone komfora i progledaju. Utoliko je ovaj komad značajan i opominjući u odnosu na sve prisutniji porodični i društveni fenomen… Tema je, rekosmo, bolna i aktuelna. Potresna i opšte prepoznatljiva. Ako i niste roditelj tinejdžera, svakako ste sami bili tinejdžer i muke odrastanja niste zaboravili…“, izvod iz kritike Aleksandre Glovacki.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5 eura.

Sve informacije u vezi predstava i rezervacije ulaznica moguće su putem telefona: 069/490-198; 067/932-646.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Nikšićanin D.Đ. (45) uhapšen je zbog sumnje da je povezan sa nezakonitom proizvodnjom marihuane na plantaži pronađenoj u oktobru prošle godine u nikšićkom naselju Vir.