Nikšićko pozorište: Predstava “Sin”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 05.12.2022. u 07:59
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 20 časova, u okviru "Beo Art" revije predstava, koja se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri", biće izvedena predstava "Sin", koju je po tekstu Florijana Zelera, režirala Ana Tomović.

Predstava je rađena u koprodukciji Ateljea 212 i “Beoa Art” 2015 iz Beograda, a u Nikšiću se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2022.

U predstavi igraju: Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Branislav Zeremski i Relja Janković.

Tekst je prevela Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimografkinja Momirka Bailović, scenografiju je uradila Jasmina Holbus, a za scenski pokret je bio zadužen Damjan Kecojević.

“Najnovija predstava Ateljea 212, „Sin“ francuskog dramatičara i reditelja svjetskog glasa Florijana Zelera, progovara o sve prisutnijoj temi, o tinejdžerskoj depresiji, posebno pocrtavajući nespremnost i nesposobnost roditelja da se suoče sa ozbiljnijim problemima u životu svog djeteta. Ovdje je riječ o depresiji, ali jednako se može odnositi i na problem narkomanije, alkoholizma, ili bilo kakvog drugog ozbiljnijeg zastranjivanja. Jer djeca kriju probleme, uspješno lažu, a roditelji najčešće oklijevaju da izađu iz zone komfora i progledaju. Utoliko je ovaj komad značajan i opominjući u odnosu na sve prisutniji porodični i društveni fenomen… Tema je, rekosmo, bolna i aktuelna. Potresna i opšte prepoznatljiva. Ako i niste roditelj tinejdžera, svakako ste sami bili tinejdžer i muke odrastanja niste zaboravili…“, izvod iz kritike Aleksandre Glovacki.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti na biletarnici Nikšićkog pozorišta po cijeni od 5 eura.

Sve informacije u vezi predstava i rezervacije ulaznica moguće su putem telefona: 069/490-198; 067/932-646.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Nakon što je 2018. godine donacijom bubrega sugrađaninu Iliji Bulajiću spasila život, Nikšićanka Kristina Nina Vojinović odlučila je da to učini još jednom. Ovog puta odlučila je da donira dio jetre jedanaestogodišnjoj djevojčici sa kojom takođe nema rodbinskih veza.
  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.