Nikšićko pozorište: Predstava za djecu “Zlatokosa”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 04.09.2023. u 08:11
U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18 časova, a u saradnji sa 10. Međunarodnim festivalom lutkarstva Podgorica, biće izvedena lutkarska predstava za djecu "Zlatokosa", čiju je režiju i dramatizaciju, prema poznatoj bajci Braće Grim, uradila Jelena Đorđević.

Predstava je rađena u produkciji Pozorišta lutaka u Mostaru, a u Nikšiću se igra u organizaciji JU Nikšićko pozorište, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2023” i Nikšićke kulturne scene 2023.

U predstavi igraju: Nina Popović/Lejla Pajić, Ali Kamer Aksoj, Diana Ondelj Maksumić i Serđo Radoš.

Scenografiju i kreaciju lutaka potpisuje Hristina Nedeva Mladenović. Autor scenske muzike je profesor Srđan Marković, a lutke su rađene u najpoznatijim bugarskim radionicama lutaka.

Bajka govori o borbi dobra i zla, o pobjedi ljubavi nad mržnjom i potrebi za slobodom koja nema cijenu. Kroz maštoviti svijet predstave publiku vodi čudna družina iz jednog neobičnog frizerskog salona. Predstava priča priču o djevojci duge kose koja živi u kuli bez prozora i vrata, o jednoj opasnoj babi Gotel, o princu Klodoviku i neustrašivom konju Munji.

Ovo je prva od tri predstave koje Opština Nikšić i JU Nikšićko pozorište poklanjaju našim najmlađim sugrađanima.

Ulaz je slobodan.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci