Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićko pozorište: Premijera predstave ”Jao, moj Jagoše”

jagos
Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 25.04.2016. u 08:07

U okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću u Nikšićkom pozorištu, večeras sa početkom u 20h, biće održana premijera predstave „Jao, moj Jagoše“, koju je po tekstu Miodraga Karadžića režirao Goran Bulajić. 

Scenografiju za predstavu uradila je Anka Gardašević, dok izradu kostima potpisuje Jelena Đukanović.

Brojnu glumačku ekipu čine: Aleksandar Radulović, Gorana Marković, Ana Vučković, Jovan Krivokapić, Petar Novaković, Radmila Božović, Mihailo Perošević, Jelena Vidović, Nebojša Vulanović, Gordana Mićunović, Julija Milačić, Nikola Vasiljević, Anđelija Rondović, Boban Čvorović, Karmen Bardak, Kristina Stevović i Velizar Kasalica.

Karte su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta do početka predstave, po cijeni od četiri eura, a rezervacije se mogu obezbijediti na brojeve 040/213-566 i 068/241-701.

Prvo reprizno izvođenje zakazano je sjutra veče.

„Komedija ''Jao, moj Jagoše'' je praizvedba novog teksta poznatog dramskog pisca Miodraga Karadžića, kojim autor djelotvorno sintetiše bogato komediografsko iskustvo. Priča dramaturški funkcioniše na prijemčiv i savremen način otvarajući prostor za dinamičnu ansambl predstavu. Komedija mentaliteta i situacije zahtijeva pouzdan glumački artizam i ovdje ne postoji prednost “domaćeg terena”. Naprotiv. Redukovan dijalog i filmski montirane sekvence nužno određuju preciznost i do detalja artikulisana stanja. Ironiziranje načina života podrazumijeva prepoznavanje stereotipa u nama samima i okruženju, pa tek onda proces i misao, pitanje: “Šta će se dogoditi?”, rekao je o predstavi reditelj Bulajić.

,,Brojan glumački ansambl predano je i sa utemeljenim pozorišnim stavom da je duhovitost mnogo više od pukog „gega“ ili verbalizacije, u sofisticiranoj scenografiji i kostimima, tragao za svojim znakom i ovovremenim tumačenjem ove priče“, dodao je on.

Nekoliko riječi o radu na predstavi, utiscima i očekivanjima dali su i glumci na konferenciji za medije koja je održana u petak povodom premijere.

Julija Milačić pohvalila je dobar rad i zalaganje, i poručila da će publika imati šta da vidi.

Karmen Bardak kazala je da čeka sud publike, jer bez njih i pune sale, smijeha ili plača ili bilo koje reakcije, kako je zaključila, nema pozorišta još uvijek.

Mihajlo Perošević se zahvalio mladim glumcima dodajući da je projekat bio zahtjevan, ali da se nada da će to dati svoje rezultate i da će prenijeti publici smisao Karadžićeve komedije mentaliteta.

Svi zajedno pohvalili su scenografiju, tehniku i kostimografiju i izrazili nadu da će se predstava dugo izvoditi.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – triler “Nešto je u moru”, akcija “Grof Monte Kristo” i komedija “Odvedi me na mjesec”.