Nova zbirka priča Aleksandra Ćukovića pred čitaocima: “Pisac u kupatilu”

60422544_2370965643118046_469786602328031232_n
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 16.05.2019. u 06:41

Nova zbirka kratkih priča “Pisac u kupatilu“, nikšićkog književnika Aleksandra Ćukovića, ugledala je svjetlo dana u izdanju UKCG u okviru edicije “Novi talas“.

“Jezički i stilski besprekorno uobličene – među kojima, formalno rečeno, ima i onih koje možemo okarakterisati i kao defabulizirane, politički nekorektne, angažovane, introspektivne, crnohumorne ili anegdotske – kratke proze Aleksandra Ćukovića nude i jedan rijedak kvalitet: one često imaju otvoreni kraj, koji čitaocima omogućava beskrajna interpretativna proširenja što ih čini atraktivnim za čitanje. „Pisac u kupatilu“ je zbirka samosvjesnih kratkih priča koje su stavile prst na čelo”, bilježi poznati pisac Srđan V. Tešin o ovoj knjizi.

Književni kritičar Radoje Femić smatra da je Ćukovićeva knjiga priča autentični i sugestivni literarni apel konzumentu, koji proces svoje duhovne regeneracije može i treba da započne upravo susretom s ,,Piscem u kupatilu”.

“Ćukovićevog naratora (ili više njih) doživljavam kao čovjeka u mantilu, sa šeširom na glavi i rukama za leđima, koji se svakoga dana, izigravajući neprimjetnog šetača, lutalicu kojeg se ništa ne tiče, izlaže pulsiranju ljubavnih, porodičnih, prijateljskih, profesionalnih i drugih odnosa”, ističe pisac Nikola Nikolić.

“Duboko vjerujem da je “Pisac u kupatilu” knjiga koja pokreće ozbiljna pitanja, od istorijskih i umjetničkih do filozofskih“, mišljenja je književni kritičar mr Goran Radojičić.

Aleksandar Ćuković, politikolog i pisac, rođen je 1991. godine u Nikšiću. Magistar je političkih nauka. Autor je zbirke priča “Sporedni poredak” (KZ “Mirko Banjević”, 2012), kratkog romana “Omča” (Unireks, 2013), knjige intervjua “Konturehorizonta” (Jumedia Mont, 2015), kao i zbirke priča “Kad skidaju krila” (Unireks, 2018).

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci