Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:41
15.5.2019.

Obilježavanje 75 godina “Pobjede” nastavlja se uoči Dana nezavisnosti: Koncert "Zahumlja" 20. maja u Nikšiću

Dnevni list “Pobjeda” gradu Nikšiću poklanja koncerta ansambla JU “Zahumlje”, 20. maja u 19h, u sklopu aktivnosti obilježavanja velikog jubileja – 75 godina postojanja ovog dnevnog lista, čiji je prvi broj upravo štampan u Nikšiću.


U slučaju lošijih vremenskih uslova, koncert će se tog dana održati u zgradi Nikšićkog pozorišta, umjesto na trgu, kako je inače zakazano.

Repertoar koncerta biće u znaku revolucionarnih partizanskih pjesama, a ansambl "Zahumlja" izvešće i brojne tradicionalne crnogorske pjesme, kao i splet tradicionalnih igara, dok će na samom kraju biti zastupljene i evergin teme.

Koncert  "Zahumlja" dolazi kao finiš aktivnosti obilježavanja jubileja Pobjede u Nikšiću, gdje je ovaj list, zajedno sa Opštinom Nikšić i sponzorima već poklonio gradu i Gimnaziji “Stojan Cerović” arboretum (botaničku baštu) sa 75 sadnica, a uoči izdavanja knjige poezije Vita Nikolića -“Trag da nas sjeti”, koja je poklonjena građanima uz primjerak Pobjede, u Nikšiću je i održano veče poezije posvećeno ovom velikom pjesniku.

Nakon Nikšića, tokom ove godine slijede aktivnosti obilježavanja jubileja na Cetinju i u Podgorici.

Ostale vijesti iz kategorije