Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Održan koncert folklornih ansambala “Zahumlja” za kraj uspješne godine

15682798_10208009250804745_137159527_n
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 24.12.2016. u 07:39

Tradicionalni novogodisnji koncert Kulturno umjetničkog društva "Zahumlje" za Nikšicane je uvijek atrakcija. Tako je bilo i ovog puta, iako su se za manifestaciju prvi put prodavale karte po cijeni od dva eura.

Sugradjanima su se predstavili folklorni ansambli, omladinski i dječiji, a koreografija su se prisjetili i veterani Zahumlja koji su izmamili najviše aplauza.

Za muzičku pratnju je bio zadužen orkestar Zahumlja, a vokalne sposobnosti je pokazao mladi Lazar Radulović koji je izveo nekoliko izvornih kompozicija. Iz uprave KUD-a Zahumlje najavljuju puno koncerata širom zemlje i regiona, a priželjkuju i egzotične turneje, u čemu im, me kriju, treba veća novčana podrška.

Organizator ovog događaja je bila JU “Zahumlje” u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Svečano otvaranje trećeg ,,Karnevala romana“, festivala koji je posvećen pojmu karnevalizacije u umjetnosti i invertovanoj slici svijeta koja je u srži karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti, upriličeno je sinoć u Gradskoj kući, u organizaciji JU Narodna biblioteka ,,Njegoš“, uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija Crne Gore.
Predstava Nikšićkog pozorišta „Boing-boing“, koju je po tekstu Marka Kamoletija režirao Rastislav Ćopić, biće izvedena večeras na sceni Nikšićkog pozorišta, sa početkom u 20 časova.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani “Garfild”, akcija “Furioza: Pobesneli Maks Saga”, drama “Himera”.