Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

OŠ „Luka Simonović“: Promocija knjige „Mozaik Crne Gore“

knjiga1
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 05.12.2016. u 07:09

Večeras u Osnovnoj školi „Luka Simonović“ biće održana promocija knjige „Mozaik Crne Gore“, autora Slobodana Drobnjaka i Ilije Bulajića.

Početak promocije zakazan je u 19h.

Ova bibliografija pruža uvid u značajne događaje i ličnosti koje su obilježile crnogorsku istoriju i predstavlja pravi mozaik kulturnog i istorijskog nasljeđa.

Po riječima koautora Ilije Bulajića, na jednom mjestu objedinjeno je sve što se po prvi put desilo u Crnoj Gori u različitim oblastima.

”Obradili smo teme kao što su diplomatska predstavništva, politika, sport, muzika, kultura, zdravstvo, štampa i periodika, državni simboli i vjerske zajednice… Takođe, još neke značajne teme. Cilj nam je bio da promovišemo vrijednosti Crne Gore kroz istoriju, kako bi se turisti koji nas posjećuju bolje upoznali sa našom kulturnom baštinom”, rekao je o sadržaju i ciljevima Bulajić i dodao da informacije koje su sakupili nijesu nove crnogorskoj javnosti, ali su prvi put, kako je naveo, sabrane na jednom mjestu.

Nevladina organizacija ”Razvoj Crne Gore” izdala je „Mozaik“, koji je štampan u 500 primjeraka, a teme prati više od 40 fotografija.

Riječ je o prvoj knjizi Ilije Bulajića, koji je u svijet istoriografije, kako kaže, ušao odavno, iako je po vokaciji ekonomista.  Pisanje je počeo 2013. godine, a zajedno sa profesorom istorije i geografije Slobodanom Drobnjakom, zaokružio je ovaj projekat.

”Uvijek sam volio da istražujem zanimljivosti iz crnogorske istorije i vremenom sam skupljao informacije. Profesor Drobnjak mi je pomogao da završim knjigu. Njegov doprinos je, zaista, veliki, jer je dodao više tema i pronašao adekvatnu literaturu koja je potvrdila informacije koje smo imali”, priča Bulajić o tome kako je nastala knjiga na 120 strana, a koja će večeras biti predstavljena čitalačkoj publici.

Recenziju su uradili mr Sait Šabotić i mr Novica Gardašević.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci