Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
19:01
12.3.2020.

Otkazane predstave i kulturne manifestacije u Crnoj Gori

U cilju sprovođenja novih mjera zaštite od koronavirusa koje je predložio Institut za javno zdravlje, Crnogorsko narodno pozorište, Kraljevsko pozorište Zetski dom i Muzički centar Crne Gore, otkazuju igranje svih predstava i realizaciju programskih aktivnosti do daljeg.


Oni su saopštili da se povrat novca od kupljenih ulaznica može izvršiti na biljetarnici pozorišta, svakog radnog dana do 9 do 20.30 sati.

"Novac za ulaznice kupljene putem on-line prodaje, po automatizmu ce biti vraćen na račun vlasnika kartice", navodi se u saopštenju CNP-a.

O nastavku programskih aktivnosti u Crnogorskom narodnom pozorištu javnost će biti blagovremeno obaviještena.

"U cilju sprovođenja novih mjera zaštite od koronavirusa, koje je predložio Institut za javno zdravlje, Kraljevsko pozorište Zetski dom dužno je obustaviti realizaciju programskih aktivnosti koja uključuju javna okupljanja, kada je riječ o našem teatru- pozorišnih predstava i koncerata. Obustava aktivnosti sprovodiće se do daljnjeg, u skladu sa instrukcijama Instituta za javno zdravlje", naveli su u saopštenju.

Muzički centar Crne Gore obavještava javnost da se planirani koncerti otkazuju, do daljnjeg, kao preventivni čin, a u skladu s preporukama Ministarstva kulture Crne Gore i Instituta za javno zdravlje Crne Gore, usljed opasnosti od virusa KOVID 19 (koronavirus).

Oni su naveli da će o nastavku rada i početku održavanja koncerata javnost blagovremeno obavijestiti.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:09
  4.6.2020.

  Drama „Korijen i izdanci“ koju su realizovali učenici Gimnazije „Stojan Cerović“ iz Nikšića osvojila je drugo mjesto na konkursu za najbolji dramski tekst u okviru prvog Festivala srednjoškolskog teatra „Dijalog 2020“.

 • 08:22
  31.5.2020.

  Vladan Desnica (1905-1967) je rođen u Zadru u imućnoj i uglednoj porodici. Otac mu je bio čuveni advokat Uroš Desnica. Njegov djed Vladimir Desnica bio je veleposjednik i predsjednik opštine u Obrovcu. Zastupao je nacionalne interese Srba u sjevernoj Dalmaciji.

 • 08:19
  29.5.2020.

  Sajt nekog umjetnika nije ništa novo. Digitalizacija, takođe. Prije desetak godina i više su se vodile suštinske rasprave u modernim teorijama da li će digitalizacija uništiti knjigu, sasvim slično onome da li će televizaja uništiti film, kao nekad da li će pismo uništiti govor... I ništa nije uništilo jedno drugo, ali su se desile revolucionarne stvari. Jedno je drugo ili treće obuzdalo, počinje priču za portal Onogošt o osnivanju svog sata nikšićki scenarista, dramaturg i pjesnik Obrad Nenezić.

 • 19:21
  28.5.2020.

  Bogdan Gajić, učenik prvog razreda matematičkog odjeljenja u Gimnaziji "Stojan Cerović", osvojio je drugo mjesto na takmičenju "Udruženja folklornih ansambala Crne Gore" za literarni rad "Slika moje tradicije".