Parohijski dom: Svečana dodjela književne nagrade “Kosto Ninković”

Ilustracija
 • Autor onogost.me
 • 04.11.2023. u 08:06
U Parohijskom domu večeras, sa početkom u 19 časova, a u okviru druge večeri festivala "Pod lipom", biće upriličena svečana dodjela književne nagrade "Kosto Ninković".

Ovogodišnjem laureatu nagrade “Kosto Ninković”, književniku Milutinu Mićoviću, nagradu će uručiti dr Radoje Femić, predsjednik Žirija.

Takođe, biće uručene i nagrade Radu Šupiću iz Loznice, Branki Vujić iz Gradiške i Nikolini Kovačević iz Nikšića, pobjednicima Konkusa koji je organizovao Art klub “Prvo pismo”.

O Kostu Ninkoviću govoriće Radomir Uljarević, a obratiće se i predsjednik Žirija za dodjelu nagrade “Kosto Ninković“ dr Radoje Femić.

Festival organizuje Art klub “Prvo pismo” Nikšić, a u okviru novembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

U programu završnice Festivala učestvovaće hor “Sveti novomučenik Stanko“, pod dirigentskom palicom profesorice Lenke Durutović,

Stihove će kazivati glumac Slaviša Čurović.

Medijatorka večeri biće pjesnikinja Sava Radulović koja rukovodi Art klubom “Prvo pismo”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sutjeska je večeras u drugom kolu Prve crnogorske košarkaške lige pobijedila u gostima Dečić 91:79.
  Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
  Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.