Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Pluća” na sceni Nikšićkog pozorišta

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 11.01.2024. u 07:55
Predstavom „Pluća″, iz najnovije produkcije, Nikšićko pozorište večeras, u 20 časova, otvara januarski repertoar.

Ovu poznatu dramu Dankana Mekmilana, za Nikšićko pozorište režirao je Andrej Nosov. Uloge u predstavi tumače Maja Stojanović i Stevan Vuković.

""Pluća" donose uzbudljivu sociopolitičku priču sa temom koja se odnosi na muško-ženske odnose i probleme sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi, njihovu nesnađenost u društvenom trenutku, socijalnu i egzistencijalnu nesigurnost, što sve utiče na zapitanost: Kako i zašto donosimo neke odluke u našim malim i prolaznim životima?", navodi se u najavi predstave.

Nakon premijere i reprize (30. novembar i 1. decembar 2023.) ovaj komad je imao prvo gostovanje 9. decembra na sceni „Crvena komuna” u Petrovcu, a naredno gostovanje zakazano je 18. januara na sceni „Studio” Crnogorskog narodnog pozorišta.

Tekst Mekmilana preveo je Ivan Vuković, kostime je kreirala Marija Marković, scenografiju je osmislila Vesna Sušić, a dizajn svjetla Nemanja Calić.

Ulaznice su u prodaji na biletarnici Nikšićkog pozorišta, po cijeni od pet eura. Radno vrijeme biletarnice je od 10 h do 20 h. Informacije i rezervacije na telefone: 040/213 566; 067/932 646.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Tenderima i nepotrebnom administrativnom precedurom samo se gubi vrijeme u borbi protiv bolesti potkornjaka u šumama na području plavske, kao i drugih crnogorskih opština, pa je potrebno hitno uključivanje države sa svim njenim kapacitetima.
  Predsjednik Skupštine opštine Nikšić Nemanja Vuković sa predstavnicima Vojske Crne Gore i SOBNOR-a, povodom Dana državnosti, položio je vijenac na Spomenik Ljubu Čupiću.