Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinju Dani italijanskog filma i umjetnosti

pppp
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 22.10.2018. u 09:03

U okviru XVIII izdanja Nedjelje italijanskog jezika u svijetu, Ambasada Republike Italije će večeras do 25. oktobra u Tehnopolisu predstaviti dvije tematske izložbe i tri filma.

Prva izložba pod naslovom „Dove il sì suona. Putovanje kroz italijanski jezik“ biće otvorena u Multimedijalnoj sali Tehnopolisa večeras u 19h i pružiće sliku o istoriji pomenutog jezika. Radi se o jednom sažetom, ali sveobuhvatnom pregledu, o svojevrsnoj panoramskoj šetnji kroz italijanski jezik koja na edukativan i pregledan način prikazuje nastanak italijanskog jezika iz latinskog, te njegove daljnje razvojne faze sve do današnjih dana.

Druga izložba, pod nazivom “Fermijevo nasljeđe” je posvećena velikom doprinosu italijanske nauke – a posebno Fermijeve grupe iz Panispernijeve ulice – na polju atomske i fizike elementarnih čestica.  Izložba će biti otvorena takođe u večeras u 19.30h.

Izložbe će otvoriti zamjenik ambasadora Italije u Crnoj Gori,  Damiano Rampini i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović i biće dostupne posjetiocima do 29. oktobra.

Zahvaljujući uspješnoj saradnji koju je Ambasada Italije pokrenula sa Inovaciono preduzetničkim centrom Tehnopolis, manifestacije u znaku Italije će upotpuniti i smotra italijanskih filmova, i to: “Noi e la Giulia” 23. oktobra, “Ammore e malavita” 24. oktobra.  i “Veloce come il vento” 25. oktobra. Filmovi su titlovani na crnogorski jezik.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci