Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Počinju Nikšićki književni susreti

Poster
 • Autor onogost.me
 • 21.12.2023. u 07:59
U Gradskoj kući danas počinju 26. Nikšićki književni susreti i trajaće do nedjelje, 24. decembra. Slogan ovogodišnjih Susreta je citat Tomasa Mana: “Najljepše osjećanje koje sam imao u životu, to je - divljenje tuđem djelu”.

I ove godine, biće upriličen segment za djecu i za odrasle, a Gradska kuća zasigurno će, poručuju organizatori, ovih dana biti epicentar ljubitelja književnosti ne samo u Crnoj Gori, već i šire, a priliku da se predstave nikšićkoj publici imaće značajna imena iz ove oblasti.

Nakon svečanog otvaranja, u 19 časova, biće upriličena promocija knjiga autora koji su bili pobjednici prošlogodišnjih Nikšićkih književnih susreta: "Vještina zaborava", autora Milenka Mira Šarca, "Od pelena do pesama", autorke Jovane Simić Rusu i "Nostalgija", autora Gorana Radojičića.

Moderatorka je dr Gordana Kustudić.

Nikšićke književne susreti organizuje JU Narodna biblioteka "Njegoš" Nikšić, a u okviru decembarskog repertoara Nikšićke kulturne scene.

 

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.