Predstava “Anin svet snova” u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište
 • Autor onogost.me
 • 28.09.2023. u 09:33
U Nikšićkom pozorištu biće izvedena predstava "Anin svet snova" beogradskog "Pan teatra".

Predstava je poklon Opštine Nikšić i Nikšićkog pozorišta za sve nikšićke đake prvake, a biće izvedena danas u dva termina, od 10 i od 12 časova.

Predstavu je režirala Bojana Đurašković, a uloge tumače: Tijana Upčev, Bojana Đurašković, Petar Arsić i Mario Šaran.

Kostime potpisuje Zora Miočinović, scenografiju Tijana Janković, muziku Vojislav Savić, a maske Ivan Pantović.

“Šumska vila traži pomoć djevojčice čistog srca Ane, da pobijede zlog čarobnjaka Baltazara i oslobode šumu, kako bi vratili vili moći koje joj je zli čarobnjak oduzeo. Na putu do Baltazara, srešće se sa raznim izazovima koje priređuju Baltazarovi podanici. Dječijom snalažljivošću i neiskvarenošću, vila i Ana pokušavaju da premoste sve prepreke koje im postavljaju Baltazar i njegovi podanici: uobraženi Lav, lukava Lija, uspavani Meda i smotani Časovničar. Čistota srca može srušiti i najopasnije čini. Predstava je interaktivnog karaktera, obiluje pjesmama, plesom i humorom. Kroz svaku scenu vila i Ana dolaze do nove pouke”, piše u najavi predstave.

Program se organizuje u okviru manifestacije “Septembarski dani” i Nikšićke kulturne scene.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Studentski teatar iz Podgorice izveo je predstavu "Restoran Desert flower" u velikoj sali nikšićkog "Zahumlja", u znak poštovanja prema ličnosti Gorana Bulajića, koji je nedavno iznenada preminuo.
  Predstava za djecu „Bajka o elektricitetu” (8+), koju je po tekstu Milene Bogavac adaptirao i režirao Milo Vučinić, biće izvedena u ponedjeljak, 11.decembra, u 12 časova na sceni Nikšićkog pozorišta.
  Otvoren je šesti po redu konkurs za kratku priču Biber. Kratke priče mogu da šalju autorke i autori koji pišu na albanskom, makedonskom, bosanskom, crnogorskom, hrvatskom ili srpskom jeziku.