Predstava „Bizarno“ oduševila nikšićku publiku

bizar
  • Autor onogost.me
  • 04.11.2015. u 11:06

U okviru 12. Međunarodnog festivala glumca u Nikšićkom pozorištu sinoć je izvedena predstava „Bizarno“  koju je po tekstu Željka Hubača režirala Snežana Trišić. 

Predstava se igra kroz tri ispričane priče. Sve tri priče govore o ljudskoj „prljavštini“ današnjeg vremena.  Svaki glumac igra tri različite uloge.  Kratak je to opis onoga što se sinoć moglo vidjeti u Nikšičkom pozorištu. Publika je bila oduševljnena predstavom što je potvrdilo i trajanje aplauza na samom kraju.

Nakon predstave u pressu foajeu su govorili: tekstopisac Željko Hubač,  glumci Nikola Vujović, Milioš Đorđević, Sonja Milojević i Suzana Lukić.

Hubač je rekao da mu, kada je uradio tekst za ovu predstavu, niko nije vjerovao da scenski može da bude izvodljivo. A nikšićka publika, kako je kazao, mogla se uvjeriti da je ipak bilo izvodlijo. Vujović  je dodao da mu je veoma “mučno” glumiti ulogu, koja na bizaran način opisuje realno stanje u društvu. Svi zajedno su istakli zadovoljstvo što su imali prilku da odigraju predstavu u prelijepom ambijentu Nikšićkog pozorišta.

Takođe, važno je istaknuti da je glumac Igor Đorđević glumio sa polomljenom nogom, i to je razlog zašto nije bio na pressu.

Uloge u predstavi su povjerene glumačkoj ekipi: Igoru Đorđeviću, Nikoli Vujoviću, Milošu Đorđeviću, sonji Milivojević i Suzani Lukić.

Scenografiju je uradio Darko Nedeljković, kostimografiju Marina Medenica, a kompozitor je Srđan Marković.

Predstava je rađena u koprodukciji Narodnog pozorišta iz Beograda i Šabačkog pozoršta.

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U bjoskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – animacija “P’astanjan i tri njušketara” i triler “Džon Vik 4”.
U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, a povodom obilježavanja Svjetskog dana poezije, biće upriličeno Poetsko-muzičko veče "Stihovanje i note", učenika Gimnazije "Stojan Cerović" Nikšić.