Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstava “Pluća” u Danilovgradu i Beogradu

Nikšićko pozorište
  • Autor onogost.me
  • 06.06.2024. u 13:58
Predstava Nikšićkog pozorišta “Pluća”, rađena po tekstu Dankana Mekmilana, u režiji Andreja Nosova, gostovaće u petak, 7. juna, u Centru za kulturu Danilovgrad, a 23. juna na 32. Beogradskom ljetnjem festivalu BELEF 2024.

Riječ je o duodrami u kojoj se govori o muško-ženskim odnosima, problemima sa kojima se suočavaju mladi bračni parovi, nesnađenosti, socijalnoj i egzistencijalnoj nesigurnosti, o zapitanost da li u svijetu, ovakvom kakav je, treba stvarati novi život. Uloge su povjerene Maji Stojanović i Stevanu Vukoviću, scenografiju je uradila Vesna Sušić, kostime Marija Marković, dizajn svijetla Nemanja Calić, a asistentkinja kostimografa bila je Smiljka Babić. Tekst je preveo Ivan Vuković.

“BELEF je nastao 1992. godine, osmišljen da publici omogući nova, najznačajnija i premijerna izvođenja pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava, koncerata, razgovora, književnih predstavljanja objedinjenih u okviru koncepta: beogradske premijere, nove predstave, novi autori, novi doživljaji, koji bi dali ekskluzivitet scenskim izvođenjima u okviru BELEFa u saradnji sa gradskim i republičkim institucijama kulture, Univerzitetom umjetnosti, umjetničkim akademijama, nezavisnom scenom i regionalnim teatrima i projektima povezivanja”, stoji u najavi Nikšićkog pozorišta.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma - komedija “Dedpul i Vulverin” i animirana avantura “Pas i mačka”.
    Nevladina organizacija Umjetničko-muzičko udruženje “Scena" raspisala je Javni poziv za učešće mladih iz Nikšića na onlajn muzičkoj audiciji.
    U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – animirani „Nerazdvojni“, triler „Tornado 2“ i horor „Maxxxine“.