Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Predstavljena poezija Dragane Mrkić

promocija_nk1
Željko Šapurić
  • Autor onogost.me
  • 12.06.2017. u 05:51

U JU "Zahumlje” promovisana je zbirka poezije Dragane Mrkić "Predugo te nema”, u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

Na promociji je govorio novinar i književni kritičar Vanja Kovačević.

"U svojoj poeziji, Dragana Mrkić povlači paralelu između  mastila i krvi, što nije nova slika, ali jeste autentična jer je autorka osjeća kao svoju, kao neodvojiv dio svog bića, i jer osjeća ne da tako treba, već mora. I da ne može nikako drugačije. Da je jezik, zaista, kuća bivstva, i da van njega ne postoji ništa. Ni ljubav, ni čovjek ni svijet", kazao je Kovačević.

On naglašava da je jasno da je njeno najnovije ostvarenje djelo pjesnikinje koja je svoju poeziju, osim što do kraja osjeća, spremna da i do kraja brani. Da svim svojim bićem stane iza nje. A pogotovo svojim iskustvom.

"Priznanje da još uvijek postoje oni koji misle da nema boljeg razloga za postojanje svijeta od onoga da bi se pisalo o njemu. I, naravno, u njemu voljelo”, kazao je Kovačević.

Gost književne večeri bio je i dramaturg Obrad Nenezić, a stihove je čitao dramski umjetnik Miro Nikolić.

Knjigu "Predugo te nema” profesor Filološkog fakulteta Aleksandar Jerkov iz Beograda je nedavno ocijenio kao "izuzetno kultivisan književni tekst koji posjeduje lirski delikatan izraz, što danas nije čest slučaj. U pitanju je autorka koja posjeduje jedan nivo pjesničke discipline”.

 Mr Goran Radojičić je kazao "da je autorka brižljivo gradila svijet slika, emocija i simbola”.

Poezija Dragane Mrkić objavljivana je u brojnim zbornicima i književnim časopisima kod nas i u regionu, a učesnica je i mnogih književnih susreta. 

Knjiga "Predugo te nema”  objavljena je u izdanju "Nove knjige” iz Podgorice i do sada je promovisana na XII Međunarodnom sajmu knjiga i obrazovanja u Podgorici, zatim u kući Vojvode Gavra Vukovića u Beranama, a sada i u Nikšiću.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.