Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Predstavu ćemo izvesti nakon smjene Jelića”

 • Autor onogost.me
 • 11.04.2024. u 21:22
Predstava “IzloŽene” u Nikšiću biće izvedena nakon smjene Janka Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta, poručili su iz Nezavisne teatarske scene Bunt.

Predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević kazao je da će ta lokalna samouprava omogućiti igranje predstave “IzloŽene” u Nikšićkom pozorištu i biti pokrovitelj tog događaja.

Jelić je prethodno odbio predlog Bunt scene za izvođenje predstave „IzloŽene“ u kojoj se rasvjetljava tema rodne ravnopravnosti i nasilja nad ženama, uz obrazloženje da mu je tema o ženskoj obespravljenosti “izlizana” i da misli da “žene diskriminišu”.

Iz Bunt scene su u odgovoru Kovačeviću na Fejbuku /Facebook/ kazali da se ne radi o pukom izvođenju predstave “IzloŽene”, već o omalovažavanju žena, žrtava nasilja, silovanja, femicidu, selektivnim abortusima.

Oni su naveli da je u predstavi riječ o problemima sa kojima se žene i danas suočavaju, a koji su Jeliću dosadni.

“Zato sa velikim zadovoljstvom igraćemo “IzloŽene” u Nikšiću, ali nakon smjene Jelića sa pozicije umjetničkog direktora Nikšićkog pozorišta”, poručili su iz Bunt scene.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Sa dva poraza od Italije, rukometaši Crne Gore su, bar zasada, ostali bez vize za Svjetsko prvenstvo u rukometu i ostali da čekaju četvrtak i odluku IHF-a o specijalnoj pozivnici.
  Na šestom interkontinentalnom turniru Apolon open, koji je održan u Mariboru, džudisti Akademika osvojili su ukupno 10 medalja, od čega pet zlatnih, jednu srebrnu i četiri bronzane.