Preminuo pjesnik Miroslav Jovanović Timotijev

YouTube/Barinfotv/printscreen
 • Autor onogost.me
 • 04.12.2022. u 19:10
Jedan od najistaknutijih predstavnika crnogorske savremene književnosti, esejista, književni kritičar i kolumnista, pjesnik iz Bara, Miroslav Jovanović Timotijev preminuo je jutros.

Timotijev je dobitnik mnogih književnih nagrada i priznanja, a njegove pjesme su prevođene na nekoliko stranih jezika i zastupljene u brojnim pjesničkim antologijama.

Timotijev je važio kao humanista koji je u okviru svog projekta „Mijenjao bih životnu priču“ poklonio hiljadu knjiga djeci kojima život nije naklonjen, a od Udruženja crnogorskih pisaca za djecu i mlade, dobio je nagradu za životno djelo.

Objavio je knjige poezije za odrasle “Plamteće saće”, “Opet lože oblake”, “Pustoš još peva”, “Autopsija senke”, “Laureat paučine”, “Večnost i druge čežnje”, “Šaptač u groblju – nove i izabrane pesme”, i “Devet jezika ćutnje”. Knjige poezije za djecu su mu “Svetionik”, “Kuća na oblaku”, “Nacrtaj mi petak”, “Papirne lađe – nove i izabrane pjesme za djecu”, “Nacrtaj mi petok” na makedonskom jeziku i “Četiri sezama – bajke i bajkovite pjesme”.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.