Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:02
13.2.2019.

Propaganda bar: Izložba fotografija „Raw“

Izložba fotografija „Raw“, autorke Đurđice Knežević, održaće se večeras sa početkom u 21h u Propaganda baru.


Đurđica Knežević je fotografkinja već osam godina, a iza sebe ima brojne izložbe i saradnje sa mnogim uspješnim firmama.

Dio je kreativnog tima i već neko vrijeme fotograf Propaganda bara.

"Raw" izložba je posvećena svim djevojčicama, djevojkama i ženama i prikazuje emotivne faze kroz koje prolazimo u životu. Izložba je podjeljena na tri faze (breaking, healing, happiness) koje obilježavaju određene emocije po fazama.

Naime, inspirisana knjigom Rupi Kaur "Med i mlijeko" Đurđica je odlučila da zabilježi trenutke djevojaka koje se nalaze u određenim fazama i kojima Rupi Kaur kroz njene pjesme daje glas i objašnjava šta se nalazi iza tih emocija koje su zabilježene.

„Cilj ove izložbe je da vi djevojčice, djevojke i žene vidite da niste same i da u kojoj god emotivnoj fazi se nalazite u tom trenutku, postoje osobe koje su prikazale svoje emocije svijetu da se vi ne biste osjećale same. Ne sramimo se boli i povrijeđenosti, to je samo dio našeg predivnog, uzbudljivog i magičnog života“, poručili su organizatori.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:14
  24.5.2019.

  Na sceni Nikšićkog pozorišta, u ponedjeljak, 27. marta u 20h biće izvedena predstava „Za umrijet od smijeha“ Teatra Rugantino i Kazališta Planet Art iz Zagreba.

 • 10:04
  24.5.2019.

  Večerašnju izložbu čine skulpture urađene tri-četiri godine unazad i crteži urađeni za ove dvije godine. Ima 16 skulptura i oko 40 crteža.Trudim se da se ne ponavljam da stalno napravim nešto drukčije, nešto novo, nešto što nijesam prije radio. Nove, svjetlije boje i nema plača što je bilo na prošloj izložbi. Skulpture su pojednostavljene. To su obično lopte, riječi su kojima je umjetnik Krsto Andrijašević opisao svoju izložbu otvorenu sinoć u Galeriji “Nikola I”.

 • 08:23
  24.5.2019.

   U našem gradu će od danas do nedjelje 26. maja biti održana manifestacija Rokumentarni dani 2019, koja ove godine doživljava svoje treće izdanje.

 • 08:06
  24.5.2019.

  Na bioskopskom platnu Cineme 213 danas će se prikazati tri filma.