Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Raspisan konkurs za književnu nagradu “Miodrag Bulatović”

onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 24.01.2023. u 08:20
JU Narodna biblioteka ,,Njegoš” Nikšić raspisala je konkurs za književnu nagradu ,,Miodrag Bulatović” koja se dodjeljuje u kategoriji karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti za najbolji roman objavljen u 2021. i 2022. godini.

„Molimo zainteresovane pisce i izdavače da svoje romane, prvi put objavljene u 2021. ili 2022. godini na jeziku (jezicima) bivše Jugoslavije koji ne zahtijeva(ju) prevođenje (crnogorski, srpski, bosanski i hrvatski jezik) pošalju na konkurs najkasnije do 20. marta 2023. godine, u šest primjeraka, na adresu Narodne biblioteke ,,Njegoš”: Trg Šaka Petrovića br. 1, 81400 Nikšić, sa naznakom Konkurs za dodjelu nagrade ,,Miodrag Bulatovi攓, navodi se u pozivu konkursa.

Žiri u sastavu prof. dr Boguslav Zielinski, prof. dr Šeherzada Džafić, doc. dr Nebojša Lujanović, mr Tamara Pejović – Labudović i prof. dr Aleksandar Jerkov (predsjednik) će donijeti i obrazložiti odluku o umjetnički najuspjelijem djelu u kategoriji karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti.

Autor će dobiti nagradu koja se sastoji od plakete na kojoj su ime autora i naslov djela koje je nagrađeno, statue i od novčanog dijela nagrade, saopštili su iz JU Narodna biblioteka “Njegoš”.

Pošto prethodno budu određeni širi, uži i najuži izbor, ime prvog dobitnika biće saopšteno na otvaranju II Karnevala romana 25. maja 2023. godine, kada će nagradu dobitniku svečano uručiti Barbara Bulatović, ćerka Miodraga Bulatovića.

„Na izbor nagrađenog djela, kao ni djela koja ulaze u širi i uži krug, ne primjenjuju se nikakvi regionalni, nacionalni ili politički ključevi, već Žiri i utemeljivač nagrade isključivo imaju obavezu da se vode estetskim vrijednostima djela koja se takmiče za nagradu“, naveli su iz Narodne biblioteke „Njegoš“.

Književna nagrada ,,Miodrag Bulatović“ je bijenalnog tipa i dodjeljivaće se svake druge godine.

 

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Pravoslavni vjernici obilježavaju Veliki petak, dan koji simbolizuje stradanje Isusa Hrista i njegovo raspeće na krstu na Golgoti.