Revija predstava u Nikšićkom pozorištu

Nikšićko pozorište/poster
 • Autor onogost.me
 • 02.12.2022. u 12:42
U Nikšićkom pozorištu od 5. do 7. decembra, u sklopu "Beo art‟ revije predstava, publika će moći da uživa u ostvarenjima koja potpisuju izuzetna autorska i glumačka imena. Revija se realizuje pod sloganom "Pretprazničke večeri".

Prva na repertoaru biće predstava „Sin‟ koju je po tekstu Florijana Zelera režirala Ana Tomović, a rađena je u produkciji Ateljea 212 i Beo Art-a 2015.

Igraju: Luka Grbić, Svetozar Cvetković, Isidora Minić, Tamara Dragičević, Branislav Zeremski i Relja Janković. Tekst je prevela Ivana Dimić, dramaturg je Dimitrije Kokanov, kostimografkinja Momirka Bailović, scenografiju je uradila Jasmina Holbus, a za scenski pokret je bio zadužen Damjan Kecojević.

“Najnovija predstava Ateljea 212, ‘Sin’ francuskog dramatičara i reditelja svetskog glasa Florijana Zelera, progovara o sve prisutnijoj temi, o tinejdžerskoj depresiji, posebno pocrtavajući nespremnost i nesposobnost roditelja da se suoče sa ozbiljnijim problemima u životu svog deteta. Ovde je reč o depresiji, ali jednako se može odnositi i na problem narkomanije, alkoholizma, ili bilo kakvog drugog ozbiljnijeg zastranjivanja. Jer deca kriju probleme, uspešno lažu, a roditelji najčešće oklevaju da izađu iz zone komfora i progledaju. Utoliko je ovaj komad značajan i opominjući u odnosu na sve prisutniji porodični i društveni fenomen…”, izvod iz kritike Aleksandre Glovacki.

Druge večeri biće izvedena predstava “Sitnice koje život znače” koju je po tekstu Lorenca Maronea režirao Andrej Nosov. U predstavi igraju: Mladen Andrejević, Nela Mihailović, Vanja Ejdus, Dušan Matejić, Nina Nešković i Rade Ćosić. Predstava je koprodukcijski projekat Narodnog pozorišta iz Beograda, Beo Art-a 2015 i Centra za kulturu Tivat.

Kostime je uradila Selena Orb, scenografiju Dejan Todorović, dramaturg je Đorđe Kosić, kompozitor Draško Adžić, a scenski pokret potpisuje Marija Milenković.

Posljednje večeri, publika će imati priliku da pogleda predstavu Beo Art-a 2015 “Čovjek visine”, koju je po tekstu Ane Đorđević režirala Jana Maričić. Uloge u predstavi tumače Nebojša Milovanović i Bojan Žirović.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Monodrama Naši dani, nastala dramatizacijom satiričnih pjesama Vladislava Petkovića Disa (Naši dani, Himna) i najznačajnijih pripovjedaka srpskog satiričara Radoja Domanovića biće održana u Nikšićkom pozorištu, u srijedu, 8. februara u 20 časova, a u organizaciji JU Zahumlje.