Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:56
30.6.2020.

Saznajte ko su kandidati za Trinaestojulsku nagradu

Žiri za dodjelu Trinaestojulske nagrade sačinio je listu kandidata (fizička i pravna lica) koji ispunjavaju uslove za dodjelu Trinaestojulske nagrade za 2020. godinu. 


Na listi su se našla četiri kandidata iz Nikšića: Božo Koprivica- profesor književnosti, Milorad Nikčević- profesor dr humanističkih nauka, profesorica dr Slavka Gvozdenović i gradonačelnik Nikšića Veselin Grbović, inženjer mašinstva.

Pored navedenih kandidata na listi su Boris Jovanović Kastel, Braho Adrović, Fakultet za crnogorski jezik i književnost, Institut za javno zdravlje Crne Gore (IJZCG), Ismet Hadžič, Ljubomir Mudreša, Mihailo Burić, Miraš Martinović, Nermin Abdić, Ranko Lazović, Slobodan Čukić, Tomislav Tomo Pavićević i Živko Andrijašević.

Godišnja Trinaestojulska nagrada dodjeljuje se „građaninu ili državljaninu Crne Gore, grupi lica ili pravnom licu koje ima sjedište na teritoriji Crne Gore, za rezultate od izuzetnog značaja za Crnu Goru, ostvarene u godini koja prethodi dodjeli nagrade, u oblastima kulturnog i umjetničkog stvaralaštva, sporta, prirodnih i društvenih nauka, privrede, ekologije, odnosno za djela ili ostvarenja u svim oblastima rada i stvaralaštva koja doprinose razvoju i afirmaciji Crne Gore”.

Žiri može dodijeliti do tri godišnje nagrade. U jednoj oblasti može biti dodijeljena samo jedna godišnja Trinaestojulska nagrada.

Žiri će na narednoj sjednici donijeti Odluku o dobitnicima.

 

Ostale vijesti iz kategorije