Scena 213: Književno veče sa Ognjenom Spahićem

ognjen
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 08:28

Na Sceni 213 večeras će, sa početkom u 20 časova, u okviru XVIII Nikšićkih književnih susreta, biti održano književno veče sa piscem Ognjenom Spahićem.

Moderator večeri je Vanja Kovačević, novinar i publicista.

Ognjen Spahić, crnogorski književnik, rođen je 1977. godine u Podgorici. Jedan od predstavnika tzv. novog talasa crnogorske književnosti, koji se afirmisao kao vrhunski majstor žanra kratka priča, a čiji je roman „Hansenova djeca“ ovjenčan brojnim priznanjima i nagradama, od kojih je najznačajnija nagrada “Meša Selimović“(2005. godine). Objavljuje prozu i književnu kritiku u svim relevantnim crnogorskim i drugim časopisima za književnost i kulturu, kao što su : “Plima”, “Ars”, “Libra Libera”, “Balcanis”, “Sodobnost” i drugi. Član je uredništva književnog časopisa “Plima“. Živi u Podgorici i radi u uredništvu za kulturu nezavisnog dnevnika “Vijesti“. Do sada je objavio: “Sve to“, zbirka priča (2001. godine), “Hansenova djeca“, roman (2004. godine), “Masalai” (2015. godine) i druge.

Ulaz je slobodan.

XVIII Nikšićke književne susrete organizuju Opština Nikšić i Ministarstvo kulture Crne Gore, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2015” i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Dobra vijest stiže iz Uprave za zaštitu kulturnih dobara. Radovi na rekonstrukciji kulturnog dobra Dvorca kralja Nikole biće konačno nastavljeni, saopštio je predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.
Najavljeni koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra, kojim je ovogodišnji Nikšić guitar gestival trebalo da bude otvoren 6. oktobra, otkazan je usljed objektivnih nemogućnosti članova orkestra da prisustvuju.