Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Scena 213: Književno veče sa Ognjenom Spahićem

ognjen
  • Autor onogost.me
  • 24.09.2015. u 08:28

Na Sceni 213 večeras će, sa početkom u 20 časova, u okviru XVIII Nikšićkih književnih susreta, biti održano književno veče sa piscem Ognjenom Spahićem.

Moderator večeri je Vanja Kovačević, novinar i publicista.

Ognjen Spahić, crnogorski književnik, rođen je 1977. godine u Podgorici. Jedan od predstavnika tzv. novog talasa crnogorske književnosti, koji se afirmisao kao vrhunski majstor žanra kratka priča, a čiji je roman „Hansenova djeca“ ovjenčan brojnim priznanjima i nagradama, od kojih je najznačajnija nagrada “Meša Selimović“(2005. godine). Objavljuje prozu i književnu kritiku u svim relevantnim crnogorskim i drugim časopisima za književnost i kulturu, kao što su : “Plima”, “Ars”, “Libra Libera”, “Balcanis”, “Sodobnost” i drugi. Član je uredništva književnog časopisa “Plima“. Živi u Podgorici i radi u uredništvu za kulturu nezavisnog dnevnika “Vijesti“. Do sada je objavio: “Sve to“, zbirka priča (2001. godine), “Hansenova djeca“, roman (2004. godine), “Masalai” (2015. godine) i druge.

Ulaz je slobodan.

XVIII Nikšićke književne susrete organizuju Opština Nikšić i Ministarstvo kulture Crne Gore, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2015” i Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Svečano otvaranje trećeg ,,Karnevala romana“, festivala koji je posvećen pojmu karnevalizacije u umjetnosti i invertovanoj slici svijeta koja je u srži karnevalizovane, groteskne i fantastične književnosti, upriličeno je sinoć u Gradskoj kući, u organizaciji JU Narodna biblioteka ,,Njegoš“, uz podršku Opštine Nikšić i Ministarstva kulture i medija Crne Gore.