Scena 213: Poetsko – muzičko veče

poenta_pps
privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 23.10.2015. u 06:02

Na sceni 213, večeras će sa početkom u 20 časova, biti održano Poetsko – muzičko veče .

Cilj ovog programa je afirmacija tradicionalnih umjetničkih vrijednosti. U jednočasovnom programu publika će imati priliku da uživa u stihovima narodne lirske i lirsko-epske poezije sa balkanskih prostora, kao i u izvornoj muzici i pjesmi. Osim toga, ovim programom se afirmiše i stvaralaštvo mladih umjetnika koji svoj rad vezuju za JU “Zahumlje“, koja slovi za hram kulture u Nikšiću i šire.

Program su osmislili Ivan Peković i mr Goran Radojičić. U programu učestvuju recitatori Književnog kluba “Poenta poetika“: Ana Pejović, Sandra Đukanović, Nataša Lalatović, Milica Radojičić i Tijana Vujović, članovi Omladinskog orkestra “Zahumlja“ koji čine: Ivan Peković – harmonika, Predrag Nikolić – harmonika, Milena Nikolić – violina, Maša Božović – violina, Tijana Dragnić – violina, Anja Koprivica – violina, Anđela Todorović – violina, Vasilije Vujadinović – klarinet, Mirko Ćalić – klavijatura, Novica Stanišić – bubnjevi, Stefan Bulajić – gitara i Boban Raičević – gitara, kao i vokalni solisti: Marija Međedović, Tijana Vučetić, Maša Cupara i Hajdana Glušica.

Moderator večeri je mr Goran Radojičić.

Ulaz je slobodan.

Veče je u organizaciji JU “Zahumlje” i Književnog kluba “Poenta poetika”, a u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U foajeu Nikšićkog pozorišta danas, sa početkom u 12 časova, a povodom obilježavanja jubileja 110 godina postojanja i rada Gimnazije "Stojan Cerović", biće otvorena Izložba radova "Priđi - primijeti", učenika Gimanzije.
Na Sceni 213, u Hotelu Jugoslavija večeras, sa početkom u 18.30 časova, a povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba sa invaliditetom, polaznici JU Dnevni centar za djecu sa smetnjama u razvoju i osobe sa invaliditetom Nikšić upriličiće kulturno-umjetnički program pod nazivom "Otvori mi prozore".