Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Scena 213: „Pričaj sa njom“, film Pedra Almodovara

12118834_1686652091553098_2295670029197422620_n_1
  • Autor onogost.me
  • 22.10.2015. u 06:33

Večeras će na sceni 213 sa početkom u 20 časova, u okviru "Ciklusa filmova Pedra Alomodovara", biti prikazan film „Pričaj sa njom“.

Dva muškarca susreću se u privatnoj klinici. Markova djevojka, toreadorka Lidia, teško je nastradala nakon napada bika, završivši u komi. Novinar Marko posjećuje je svakodnevno u nadi da će se vratiti u njegov život.
Doktori vjeruju kako jedino što joj može pomoći jeste čudo. Utjehu pronalazi u Beninju, zaposleniku klinike koji se brine o Alisiji, koja je već duže vrijeme u komi. Beninjo je smrtno zaljubljen u Alisiju s kojom svakodnevno razgovara, te nagovara Marka da učini isto.
Ne mogavši da se zadovolji pričanjem s osobom koja ga ne može čuti, Marko odlučuje da otputuje. Beninjo se pak sprema na očajnički, šokantni korak.

U filmu igraju: Havijer Kamara, Dario Grandineti, Leonor Vatling, Rosario Flores, Mariola Fuenetes i drugi.

Proizvodnja: 2002. godina
Trajanje: 112 minuta

Ulaz za projekciju je slobodan.

Projekcija je u organizaciji Crnogorske kinoteke i Centra za kulturu, a održava se u okviru Programa podrške razvoju kulture u Nikšiću.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Nema slikara i nema pisca sa kojim Radovan Zogović nije polemisao, nema one pojave u društvu koju nije iskomentarisao, istakla je profesorica književnosti, Aleksandra Vuković Kuč na predavanju pod nazivom "Prkosi i polemike Radovana Zogovića" koje je održano sinoć u Nikšiću.