Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Sedam Snežana i patuljak” na sceni Nikšićkog pozorišta

71088942_2424233671128266_1217285343338823680_n
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 23.09.2019. u 06:52

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18h, biće izvedena predstava za djecu Akordovog dječijeg teatra “Sedam Snežana i patuljak", koju je po tekstu Toda Nikoletića, režirao Dragan Knežević.

“Sedam Snežana i patuljak“ je predstava koja na jedan duhovit način prikazuje urbano dijete, njegovu nezasitost, razmaženost, povlađivanje i kritički odnos prema društvu u kojem obitavaju. Kao i što sam naziv predstave već nagovještava tumbanje stvari, tako i srž same fabule reflektuje stanje koje je aktuelno u društvu, gdje je dijete prepušteno džungli u kojoj se svi nalazimo. Kroz duhovite etide, razmažene princeze, koje se po karakteru ne razlikuju od današnjih “princeza“, dominiraju svojim željama i patuljka (koji je u ovom slučaju paradigma majke), maltretiraju i stavljaju u podređeni položaj. Imajući u vidu da se svaka priča može uvijek ispričati na još ljepši i zanimljiviji način, tako i ova dramska priča ima za cilj pospješiti maštu djeci i zadržati im pažnju na klasicima svjetske književnosti.

Predstava je rađena u produkciji Kulturno-kreativnog centra “Akord” iz Nikšića, a igra se u organizaciji JU Nikšićko pozorište, a u okviru manifestacije “Septembarski dani – Nikšić 2019” i Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Povodom 30 godina od premijere, monodrama "Bizmismen", u izvođenju glumca Voja Krivokapića, biće izvedena večeras na pozorišnoj sceni sale "Zahumlja" sa početkom u 19 časova.