Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
11:52
23.9.2019.

“Sedam Snežana i patuljak” na sceni Nikšićkog pozorišta

U sali Nikšićkog pozorišta večeras, sa početkom u 18h, biće izvedena predstava za djecu Akordovog dječijeg teatra “Sedam Snežana i patuljak", koju je po tekstu Toda Nikoletića, režirao Dragan Knežević.


"Sedam Snežana i patuljak“ je predstava koja na jedan duhovit način prikazuje urbano dijete, njegovu nezasitost, razmaženost, povlađivanje i kritički odnos prema društvu u kojem obitavaju. Kao i što sam naziv predstave već nagovještava tumbanje stvari, tako i srž same fabule reflektuje stanje koje je aktuelno u društvu, gdje je dijete prepušteno džungli u kojoj se svi nalazimo. Kroz duhovite etide, razmažene princeze, koje se po karakteru ne razlikuju od današnjih "princeza“, dominiraju svojim željama i patuljka (koji je u ovom slučaju paradigma majke), maltretiraju i stavljaju u podređeni položaj. Imajući u vidu da se svaka priča može uvijek ispričati na još ljepši i zanimljiviji način, tako i ova dramska priča ima za cilj pospješiti maštu djeci i zadržati im pažnju na klasicima svjetske književnosti.

Predstava je rađena u produkciji Kulturno-kreativnog centra "Akord" iz Nikšića, a igra se u organizaciji JU Nikšićko pozorište, a u okviru manifestacije "Septembarski dani - Nikšić 2019" i Nikšićke kulturne scene 2019.

Ulaz je slobodan.

Ostale vijesti iz kategorije