Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

“Slika i pozorište”: Gost “Imaginarijuma” Goran Bulajić

Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 28.03.2023. u 08:32
U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno novo izdanje projekta "Imaginarijum", autorke Kristine Radović, a tema druge sesije koja će biti obrađena je "Slika i pozorište", sa gostom Goranom Bulajićem, dramaturgom i rediteljem.

Projekat “Imaginarijum”, realizuje JU “Zahumlje”, a u okviru februarskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2023.

Goran Bulajić, rođen 1957. godine u Nikšiću, crnogorski je dramaturg i pozorišni reditelj. Diplomirao je 1979. godine na Odsjeku za scenske umjetnosti i opštu književnost Filozofskog fakulteta u Sarajevu. Tokom karijere, režirao je više od sedamdeset predstava u pozorištima širom Crne Gore, Srbije, Makedonije i Bosne i Hercegovine: Nikšićko pozorište, Crnogorsko narodno pozorište, Dječije pozorište Podgorica, Pozorište Duško Radović Beograd, Kraljevsko pozorište Zetski dom Cetinje, Narodno pozorište Štip, Pozorište u Bijelom Polju, Bosansko narodno pozorište Zenica, Centar za kulturu Pljevlja i nekoliko alternativnih pozorišta.Na televiziji Crne Gore režirao je TV drame Krstitelj, Viljuška se drži u lijevu ruku, Tri priče, Kod advokata, Oče, laku noć, dokumentarno-igranu seriju Glasonoše, tv film Ad honorem i seriju Poetski teatar CNP.
Autor je dramskog teksta Presuda i koautor drame Pomiluj me, grešnog gospode, kao i brojnih tekstova iz oblasti teatrologije, scenarija kojim su obilježavani istorijski događaji. Radio je kao rukovodilac Dramskog studija u Nikšiću, odgovorni urednik Umjetničkog programa Televizije Crne Gore, direktor Dječjeg pozorišta u Podgorici, predsjednik Upravnog odbora RTCG, predavač na Filozofskom fakultetu u Nikšiću, direktor Kotorskog festivala pozorišta za djecu, umjetnički direktor Međunarodnog festival glumca u Nikšiću. Od 1999. godine profesionalno je angažovan kao dramaturg u CNP-u.Dobitnik je više strukovnih i društvenih priznanja.

Autorka projekta je Kristina Radović, istoričarka umjetnosti i urednica programa u JU “Zahumlje” Nikšić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci