Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sufinansiraće film Andra Martinovića

andro_martinovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.05.2016. u 08:39

Na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija Filmskog centra Srbije podržan je film crnogorskog reditelja Andra Martinovića, pod radnim naslovom "Vrijeme između nas", u produkciji producentske kuće Artikulacija iz Podgorice.

“Naš film se našao u izboru od sedam od četrdeset prijavljenih projekata, među kojima su bili filmovi iz Rusije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja, a podržan je sa maksimalnim iznosom sredstava”, saopšteno je iz Artikulacije.

Istakli su da je to i najveći iznos koji je crnogorski film do sada dobio na nekom međunarodnom konkursu.

“Sufinansiranje od strane Filmskog centra Srbije značajan je korak u našem nastojanju da realizujemo film, za koji su inicijalna sredstva dobijena od našeg Ministarstva kulture bila znatno manja od potrebnih, a neuporediva sa onim što se za prvonagrađeni scenario dobija u susjedstvu”, kazali su iz Artikulacije.

Koproducent filma u Srbiji je Zillion film Lazara Ristovskog, koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu.

“Tokom 2017. godine, naš film će, osim u Crnoj Gori, izvjesno biti distribuiran i u Srbiji i Bosni i Hercegovini”, dodaje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U sali Javne ustanove “Zahumlje” večeras, u 19 časova, biće održana tribina “Agora” koju moderira urednica kulturnog programa Anđela Peković.
U bioskop Cinema 213 ove sedmice stiže pet novih filmova – animacija “Nojeva barka”, horor “Bezgrešna”, akcija “Građanski rat: Svakom carstvu dođe kraj”, drama “Anatomija pada” i animacija “Nina i ježeva tajna”.
Povodom 200 godina od rođenja pjesnika Branka Radičevića nikšićka Javna ustanova „Zahumlje“ u okviru tribine „Svobodijada“ raspisala je literarni konkurs za učenike osnovnih i srednjih škola iz Crne Gore.