Sufinansiraće film Andra Martinovića

andro_martinovic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 11.05.2016. u 08:39

Na Konkursu za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija Filmskog centra Srbije podržan je film crnogorskog reditelja Andra Martinovića, pod radnim naslovom "Vrijeme između nas", u produkciji producentske kuće Artikulacija iz Podgorice.

“Naš film se našao u izboru od sedam od četrdeset prijavljenih projekata, među kojima su bili filmovi iz Rusije, Rumunije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i drugih zemalja, a podržan je sa maksimalnim iznosom sredstava”, saopšteno je iz Artikulacije.

Istakli su da je to i najveći iznos koji je crnogorski film do sada dobio na nekom međunarodnom konkursu.

“Sufinansiranje od strane Filmskog centra Srbije značajan je korak u našem nastojanju da realizujemo film, za koji su inicijalna sredstva dobijena od našeg Ministarstva kulture bila znatno manja od potrebnih, a neuporediva sa onim što se za prvonagrađeni scenario dobija u susjedstvu”, kazali su iz Artikulacije.

Koproducent filma u Srbiji je Zillion film Lazara Ristovskog, koji tumači jednu od glavnih uloga u filmu.

“Tokom 2017. godine, naš film će, osim u Crnoj Gori, izvjesno biti distribuiran i u Srbiji i Bosni i Hercegovini”, dodaje se u saopštenju.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

U sali "Zahumlja" večeras, sa početkom u 19 časova, biće upriličeno novo izdanje projekta "Imaginarijum", autorke Kristine Radović, a tema druge sesije koja će biti obrađena je "Slika i pozorište", sa gostom Goranom Bulajićem, dramaturgom i rediteljem.
U bjoskop Cinema 213 ove sedmice stižu dva nova filma – animacija “P’astanjan i tri njušketara” i triler “Džon Vik 4”.