Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sve što su umjetnici stvarali, vandali uništili

kc_punkt
  • Autor onogost.me
  • 11.03.2015. u 20:00

Prošle su već tri sedmice otkad je KC PUNKT započeo svoj život na polju kulture grada Nikšića. 

Još uvijek se bruse utisci od večeri 20. februara, kada su umjetnici zapuštenom Domu Vojske vratili nekadašnji sjaj, a time ujedno i dali zalet Kulturnom centu PUNKT za nastavak realizacije aktivnosti kulturnog, stvaralačkog i edukativnog karaktera. Te večeri je bilo mnogo dobre energije, bendovi su nadoknadili nedostatak grijanja, a nikšićki umjetnici upriličili nesvakidašnju i veoma originalnu izložbu.

“U vezi sa ovim posljednjim, sigurni smo da ste primijetili da je veći dio umjetničke postavke „trajan“, tačnije, urađena je na način da i nakon otvaranja našeg kulturnog centra ostane kao svjedočanstvo jednog lijepog događaja i podsjeća na činjenicu da nas ima spremnih da radimo na reanimaciji kulturnog života našeg grada, da od malo stvorimo mnogo. Izložba je trebala da služi navedenoj svrsi sve dok zgrada Doma Vojske ne dobije novu namjenu”, kažu iz KC PUNKT.

“Međutim, djelovanjem anonimnih mladih stvaralaca iz našeg grada, okićenih nešto drugačijim kreativnim nagonima, izvedene su određene modifikacije na izložbenim eksponatima naših umjetnika. Stoga, od prije par dana pa nadalje, u Domu Vojske možete pogledati prekrojenu izložbu već postavljenih radova, pod nazivom „SIROVI KONCEPTUALIZAM IZRAŽEN KROZ NEOBUZDANU SAMOSVIJEST“. Koliko je novo ruho legata naših umjetnika uljepšano kreativnošću naših mladih sugrađana procijenićete sami”, naveli su iz KC PUNKT.

“Preporučujemo da izložbu posjećujete u dnevnim satima, zarad vaše bezbjednosti, a i po mraku se slabo vidi puni smisao stvaralaštva naših anonimnih omladinaca, a ne bismo da ostanu uskraćeni za to. Jer, zaista su se potrudili da se iskažu, nije dobro da im trud ostane nezapažen. Uočivši želju za stvaranjem naših mladih nada, spremni smo im izaći u susret i prenijeti im neophodna znanja kako bi u budućnosti svoj kreativni zanos uobličili na pravi način. Kako nas ima profesionalaca iz oblasti umjetnosti, zapalo nam je za oko da im treba vježbe, na prvom mjestu da nauče da razlikuju već stvoreni umjetnički rad od površine za švrljanje, a buntovništvo od tupavosti”, poručili su oni.

“Da ostanemo jasni, nije se desilo ništa što nas je iznenadilo. Započeli smo svojevrsno PUNKTiranje kulturno-stvaralačkog prostora, a pri takvom procesu se uvijek desi da se „povuče“ kakav talog”, zaključili su iz KC PUNKT.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci