Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Svjetska premijera “Porodica na određeno vrijeme” Nikšićanina Seada Šabotića

Poster
  • Autor onogost.me
  • 24.04.2024. u 07:58
Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.

Film je sniman na lokacijama opština Podgorica, Nikšić, Herceg Novi, dok je najveći dio filma sniman na teritoriji opštine Plužine.

Projekat je selektovan i predstavljen na Beldocs akademiji 2019, nakon čega je podržan i od strane Filmskog centra Crne Gore na konkursu za proizvodnju dugometražnog dokumentarnog filma iste godine. Projekat je razvijan i kroz prestižnu evropsku radionicu Ex Oriente (Internacionalni trening za razvoj i finansiranje kreativnog dokumentarnog filma sa sjedištem u Pragu).

Osim podrške Filmskog Centra Crne Gore, projekat je realizovan uz pomoć Opštine Plužine, kao i Ministarstva rada i socijalnog staranja, JU zavod Komanski most i Crnogorske kinoteke.

Direktor fotografije je Ivan Čojbašić, a zvuk potpisuju Aleksandar Brajović, Antonio Toni Andrić, Stevan Masnec, i Slobodan Mihajlović. Montažu je radila Mina Petrović.

Protagonisti su: Sead Šabotić, Dragan Blečić i Gorčin Bojanić.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci

    Elektroprivreda (EPCG) je već nabavila po povoljnim uslovima dio električne energije koja će nam nedostajati sljedeće godine kada će Termoelektrana (TE) “Pljevlja” zbog rekonstrukcije biti van pogona osam mjeseci, a preliminarne procjene upućuju na to da će nam, uz prosječne hidrološke uslove, nedostajati oko 400 gigavat sati (GWh) električne energije, što bi, kad se prevede na jezik novca, prema sadašnjem stanju koštalo oko 65 miliona eura.
    Na Evropskom juniorskom kupu koji je juče održan u Rijeci, Andrijana Šutović, takmičarka Džudo kluba Straševina, osvojila je bronzanu medalju.
    Predsjednik opštine Nikšić Marko Kovačević čestitao je Vaskrs Njegovoj Svetosti Patrijarhu srpskom Gospodinu Porfiriju, Njegovom Visokopreosveštenstvu Mitropolitu crnogorsko-primorskom Gospodinu Joanikiju, Njegovom Preosveštenstvu Episkopu budimljansko nikšićkom Metodiju, Arhijerejskom namjesništvu nikšićkom, i svim vjernicima Srpske pravoslavne crkve (SPC) sa željom da ga proslave u miru, zdravlju i radosti.