Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Tradicionalni koncert KUD “Župa”: Pjesmom i igrom njeguju tradiciju

65558417_355889998456815_7476107331420291072_n
Marija Goranović
  • Autor onogost.me
  • 01.07.2019. u 06:16

Tradicionalni godišnji koncert Kulturno-umjetničkog društva „Župa“ održan je sinoć na sceni Nikšićkog pozorišta.

Domaćin koncerta, 60 članova iz KUD ,,Župa“, kao i gosti iz Danilovgrada folklorni ansambl „Oro“, društva „Piva“ i „Zahumlje“ izveli su dio crnogorskih igara, kao i dio repertoara iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

„Želja nam je bila da predstavimo šta radimo tokom godine. Sem narodnih igara, učimo djecu običajima,a  prije svega čuva se tradicija, to je osnov kulturno umjetničkog društva. Pored toga vaspitavamo djecu,mi nijesmo samo igrači, nego i vaspitači“, kazao je umjetnički rukovodilac Kulturno-umjetničkog društva „Župa“, Radule Petrušić.

Pored folkrolne sekcije, publici se predstavilo 20 članova iz gimnastičko ritmičke sekcije, kojom rukovodi Slavka Lončar, osnivač i direktor društva koji postoji sedam godina.

Svoje igračko umijeće, članovi ovog društva do sada su pokazali na koncertima u Crnoj Gori i zemljama regiona, kao i na takmičenjima.

„U Bilećoj smo na takmičenjuove godine osvojili četvrto mjesto. Prošle godine smoučestvovali  na festivalu „Mali zlatni opanak“ koji se održava u Valjevu, gdje smo osvojili prvo mjesto“, kazao je Petrušić.

Organizatori koncerta  su KUD “Župa” i JU Nikšićko pozorište, a program je u okviru junskog repertoara Nikšićke kulturne scene 2019.

Marija Goranović

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – anime “Porodica X špijuna šifra: Bijelo”, akcija “Kaskader” i drama “Rivali”.
Dugometražni dokumentarni film “Porodica na određeno vrijeme” / Once upon a Family”, reditelja i scenariste iz Nikšića Seada Šabotića, producentkinje Bojane Radulović (Code Blue Production), imaće svoju svjetsku premijeru na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma BELDOCS 2024, u okviru međunarodne takmičarske selekcije.