Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:01
15.3.2019.

Tri filma danas u Cinemi 213

Na današnjem programu bioskopa Cinema 213 naći će se tri filma.


Dan će početi avanturom „Kako da dresirate svog zmaja 3“, koja će se prikazati u 16.30h, nakon čega, u 18.15h slijedi „Kapetan Marvel“ u 3D projekciji.

Iz Marvelovog studija stigla je potpuno nova avantura iz do sada neviđenog perioda u istoriji Marvelovog stripskog univerzuma, koja prati Kerol Denvers kako postaje jedna od najznačajnijih junakinja u univerzumu. Dok galaktički rat koji vode dvije vanzemaljske rase utiče i na Zemlju, Denvers će se naći, zajedno sa malom grupom saveznika u centru vrtloga.

Drama „Zelena knjiga“ čeka vas u 20.30h. Toni Lip, opaki izbacivač iz noćnog kluba u potrazi je za novim poslom. Ponuda koja najviše obećava je mjesto vozača afro-američkog klasičnog pijaniste, Dona Širlija, na koncertnoj turneji kroz krajnji jug zemlje. Nimalo oduševljen što će raditi za crnca, Toni ipak prihvata posao i počinje put naoružan Zelenom knjigom, koja će ih voditi kroz mjesta koja su tada bila sigurna za Afro Amerikance. Snobovski učen pijanista i grubi izbacivač jedva da pronalaze zajednički jezik zbog suprotstavljenih stavova prema životu i idealima. Međutim, dok svjedoče i trpe strašne nepravde na putu, njih dvojica pronalaze novo poštovanje prema talentima i srcu onog drugog. Među njima se razvijaju prijateljstvo i razumijevanje koji će im promijeniti živote.

Ostale vijesti iz kategorije