Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Učenici Muzičke škole “Dara Čokorilo” pobrali nagrade

  • Autor onogost.me
  • 22.05.2022. u 22:32

Učenici Muzičke škole „Dara Čokorilo“ na I Državnom takmičenju učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti i na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore ostvarili su zapažene rezultate.

Škola “Dara Čokorilo” bila je domaćin Državnog takmičenja učenika srednjih škola iz oblasti muzičke umjetnosti, a organizator Centar za stručno obrazovanje.

Takmičenje je organizovano u 11 disciplina, a učenici nikšićke škole osvojili su ukupno četiri prva, šest drugih i tri treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto je osvojila Kaća Radulović.

Učenici četvrtog razreda, Jovani Jaredić pripalo je treće mjesto u disciplini Solfeđo. Učenice od prvog do četvrtog razreda, u disciplini hor osvojile su prvo mjesto. U disciplini Violina drugo mjesto osvojio je Ivan Burić.

U disciplini Gitara (druga kategorija) prvo mjesto je osvojio Marko Lazović (IV razred), a  drugo mjesto je osvojila Anja Barović (IV razred).

Dimitriju Kneževiću, učeniku trećeg razreda, pripalo je treće mjesto u disciplini Harmonika (prva kategorija). U disciplini Kamerni duo-originalne kompozicije (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Nađa Spasojević i Bjanka Minić (obje učenice su II razred).

U disciplini Kamerni duo-originalne i transkribovane kompozicije (prva kategorija) drugo mjesto je osvojio duo Ivan Burić i Dimitrije Knežević (II razred).

U disciplini Vokalni duo/Vokalno-instrumentalni duo (prva kategorija) prvo mjesto je osvojio duo Ksenija Perišić i Bjanka Minić(II razred), a treće duo Jana Bojić i Jelena Milić (I razred), dok je u drugoj kategoriji drugo mjesto osvojio duo Mikica Mirković i Ljubica Mirković (IV razred).

Na 47. Festivalu mladih muzičara Crne Gore učenici nikšićke škole osvojili su tri prva, tri druga i dva treća mjesta.

U disciplini Solfeđo (prva kategorija) drugo mjesto osvojio je Aleksa Vuksanović. U drugoj kategoriji Jana Zečević je osvojila prvo mjesto, Vladana Ranitović drugo, dok je treće pripalo Luki Bajoviću. 

Luka Miljanić osvojio je drugo mjesto u disciplini Harmonika.

U disciplini Violina (II kategorija) Dajana Tadić osvojila je treće mjesto, a Luka Bajović bio je apsolutni pobjednik u svojoj kategoriji sa maksimalnih 100 bodova.

U disciplini Gitara (I kategorija) prvo mjesto i maksimalnih 100 bodova osvojio je Andrija Backović. 

 

 

 

                                                                                                                 

 

 

 

 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci