Veče Gorana Šćekića u Plužinama

Centar za kulturu Plužine
 • Autor onogost.me
 • 11.09.2023. u 14:24
U plužinskom Centru za kulturu večeras će, sa početkom u 19 časova, biti organizovano veče karikaturiste Gorana Šćekića.

Pored predstavljanja knjiga, „Ne damo svetinje“ i „Ovce 2“, biće upriličena i izložba 30 Šćekićevih karikatura aktuelnih na društvena dešavanja u Crnoj Gori. O knjigama, koje su objavljene u izdanju dvije izdavačke kuće, „Štampar Makarije“ (Beograd) i „Obodsko slovo“ (Podgorica), govoriće prof. dr Boris Brajović i književnica Milica Bakrač.

Šćekić se karikaturom bavi od 1992. godine, kada prvi rad objavljuje u dnevnom listu „Pobjeda“, nakon čega se njegova ostvarenja pojavljuju u brojnim listovima i časopisima. Od 1999. godine radi za dnevne novine „Dan“.

Objavio je više od 14.000 karikatura. Pored karikature bavi se i stripom i do sada je objavio više od 400 radova. Dobitnik je brojnih nagrada i priznanja, među kojima su dvije nagrade Udruženja novinara Crne Gore i Nagrada oslobođenja Berana. Imao je više od 20 samostalnih i desetak kolektivnih izložbi.

„Dominantne teme Šćekićevih karikatura su politika, korupcija, ekonomija, a velikim mahom doprinose suzbijanju negativnih dešavanja u društvu. Šćekić profesionalno radi na istraživačkom polju bespilotnih letilica“, stoji u najavi.

Veče Gorana Šćekića organizuje Centar za kulturu Plužine.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci