Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
07:40
30.12.2020.

Veče pjesnika i prijatelja zatvara XXIII Nikšićke književne susrete

Završno veče XXIII Književnih susreta će i ove godine biti posvećeno nikšićkim pjesnicima i njihovim prijateljima.


Ipak, prema riječima Renate Bulajić, direktorice Narodne biblioteke "Njegoš" koja je organizator manifestacije, imaće i jednu novinu.

„Predstavićemo zbirku Ljerke Petković koja je već izašla iz našeg izdavaštva, pobjednice prošlogodišnjih Nikšićkih književnih susreta. I ove godine smo objavili konkurs gdje će nagrada biti objavljivanje zbirke poezije. Međutim, ovoga puta smo imali veliki problem koga da izaberemo, jer je pristigao veliki broj radova na mnogo većem i kvalitetnijem nivou od prošle godine, tako da neće biti jedna nagrada već tri“, kazala je Bulajić.

Večeras će se takođe predstaviti i pet mladih stvaraoca iz Nikšića kojima je Biblioteka pomogla da objave zbirku poezije.

„Mislim da neće ni ovoga puta faliti kvaliteta, a mislim da su mladi stvaraoci neko kome treba zbilja dati podršku, pa zašto ne na Nikšićkim književnim susretima. Prethodni susreti su iznjedrili zaista velike pisce, pa možda i iz naših Nikšićkih književnih susreta bude velikih pisaca“, poručila je Bulajić.

Početak je zakazan za 20h, a zbog epidemiološke sitiacije, Susreti se ove godine održavaju online.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:31
  6.3.2021.

  Izložba dječjeg stvaralaštva „Obojimo svijet“ biće otvorena danas od 11h na platou Doma revolucije, preko puta hotela Onogošt.

 • 08:17
  6.3.2021.

  U sali JU “Zahumlje” danas u 17.30h biće izvedena predstava “Kontraevolucija”, po tekstu i u režiji Obrada Nenezića.

 • 11:26
  5.3.2021.

  Na  85. Međunarodnom takmičenju “The British College of Accordionists”, koje je održano online, učenik prvog razreda Srednje muzičke škole “Dara Čokorilo”, Dimitrije Knežević osvojio je srebrnu medalju, dok je bronzana pripala Joku Mićkoviću, učeniku četvrtog razreda.

 • 07:54
  5.3.2021.

  U sali Javne ustanove "Zahumlje", sa početkom u 17 časova, biće upriličeno veče mladih nikšićkih pjesnika Književnog kluba "Poenta poetika".