Informacije o vremenu su trenutno nedostupne.

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Večeras izložba karikatura Gorana Šćekića

goran-scekic1
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 03.05.2017. u 07:39

Nikšićani će večeras, sa početkom u 20h, imati priliku da pogledaju izložbu karikatura prestižnog karikaturiste Gorana Šćekića. 

U sali Društva crnogorsko-ruskog prijateljstva ,,Sveti Georgije“ izložbu Šćekićevih radova otvoriće pjesnikinja Milica Bakrač, dok će gosti večeri biti književnici i aforističari Sava Radulović i Dragan Koprivica.

Publiku će pozdraviti i autor.

Goran Šćekić je rođen 1. 1. 1963. godine u Beranama. Karikaturom je počeo da se bavi 1992. godine, kada prvu karikaturu objavljuje u tada jedinom dnevnom listu ,,Pobjeda”.

Odmah ga zapažaju urednici mnogih medija u Crnoj Gori i Srbiji, pa se njegovi radovi pojavljuju u brojnim listovima i časopisima.

Zahvaljujući internetu, postaje poznat i u dijaspori.

U 2001. i 2007. godini dobija novinarske nagrade Udruženja novinara Crne Gore, a 2016. godine dobija prestižnu nagradu Dana oslobođenja Berana.

Godine 1999. prekida saradnju sa medijima pod patronatom države i prelazi u nezavisni dnevni list ,,DAN”. Do danas je objavio preko 10.000 karikatura. Pored karikature bavi se i stripom gdje je do sada objavio preko 400 radova.

U Crnoj Gori je stekao ugled tako što je karikaturu i strip doveo na nivo poštovanja.  

Profesionalno radi na istrazivanju na polju bespilotnih letjelica. Piše scenarija za muzičke spotove i TV reklame. Posjeduje produkciju za izradu filmova i spotova. Uradio je nekoliko kratkih igranih filmova i spotova. Ove godine je uradio kratki igrani film o Romima, koji se snimao na teritoriji opštine Berane.

Organzator je i direktor međunarodnih manifestacija avio-modelara koji se već pet godina održavaju na aerodromu Berane. Objavio je prvu knjigu karikatura 2005. godine u tiražu od 3.000 primjeraka, a 2014. godine objavljuje drugu knjigu u istom tiražu.

Do sada je imao 16 samostalnih i desetak kolektivnih izložbi širom Evrope. Goran Šćekić živi u Podgorici.

 

Izvor: in4s.net

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Promocija zbornika "Mozaik", Književnog kluba "Poenta poetika", biće upriličena večeras u "Zahumlju", sa početkom u 19 časova.