Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

VIDEO: Predstava „Snježana i sedam patuljaka“

snjezana_1
  • Autor onogost.me
  • 10.04.2016. u 08:07

Predstava Gradskog pozorišta iz Podgorice „Snježana i sedam patuljaka“ biće izvedena na sceni Nikšićkog pozorišta,  u srijedu, 13. aprila sa početkom u 19h. 

Komad „Snježana i sedam patuljaka“ se sa jedne strane na moderan i ironičan način  bavi uticajem medija, interneta i video igrica na djecu i sa druge strane klasičnim vrijednostima, kao što su ljubav, skromnost i vrlina.

„Možemo li da sačuvamo našu djecu od medijskog terora lake zabave, izvitoperenih moralnih i estetskih mjerila vrijednosti? Kako ih zaštititi od svakodnevne parade kiča, od instant zabave, hrane, vaspitanja...? Nije valjda da će im bajke postati dosadne? U sukobu dobrih i zlih u našoj predstavi kao modernoj bajci, plemenitost istinske dobre duše i prirodna ljepota pobijediće estradizovanu kulturu, prazni potrošački duh i otuđenje“, zapisao je reditelj Mićunović.

Predstavu je po tekstu Aleksandra Popovića režirao crnogorski reditelj Veljko Mićunović. Autorski tim, pored reditelja Mićunovića, čine: Igor Bojović (adaptacija teksta), Vesna Popović (scenografkinja), Marija Marković (kostimografkinja), Aleksandar Popaj Radunović (kompozitor) i Slavka Nelević (koreografkinja).

Brojni ansambl čine: Jelena Simić, koja tumači glavnu ulogu, Nada Vukčević, Branimir Popović, Emir Ćatović, Ivona Čović Jaćimović, Sanja Popović, Dejan Đonović, Pavle Ilić, Branko Ilić, Goran Slavić, Sejfo Seferović, Simo Trebješanin, Slaviša Grubiša i Vule Marković.

Ulaznice su u prodaji i mogu se kupiti svakog radnog dana na biletarnici Nikšićkog pozorišta (od 8h do 20h) i vikendom (od 10h do 20h) po cijeni od 4 eura. Za rezervacije možete pozvati na broj 068 241 701.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

U bioskop Cinema 213 ove sedmice stižu tri nova filma – akcija „Do zadnjeg daha“, drama „Van sezone“ i anime „Blue lock the movie- epizoda Nagi“.