Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vujović: Iznenadio nas je narativ kojim je Jelić odbio izvođenje predstave „Izložene“

Ministarstvo kulture i medija
  • Autor onogost.me
  • 11.04.2024. u 16:03
Ministarka kulture i medija Tamara Vujović Tamara Vujović saopštila je da ih je iznenadio narativ kojim je umjetnički direktor Nikšićkog pozorišta Janko Jelić odbio izvođenje predstave „Izložene“ NVU Bunt scena.

Ona je u saopštenju navela da je uloga pozorišta neprekidna borba za emancipaciju cijelog društva, a nasilje nad ženama je tema koja ga nažalost još uvijek opterećuje i ne smije biti relativizovana.

“Institucije kulture moraju prepoznati značaj nezavisne scene i biti otvorene da publici pruže mogućnost da konzumiraju sadržaje koji nastaju u nezavisnoj produkciji, a koje se bave važnim i aktuelnim društvenim problemima.

Vođenje institucije kulture, biranje i kreiranje kulturnih sadržaja i programa za publiku odgovoren je posao, koji moraju voditi oni koji su svjesni značaja kojim kultura može da mijenja stvari na bolje i podiže svijest u javnosti”, rekla je Vujović.

Nikšićko pozorište, kakao je kazala, nije dio institucionalnog sistema u nadležnosti Ministarstva kulture i medija, već lokalne samouprave – Opštine Nikšić.

“Kao što je rekao Fose, umjetnost nam “dopušta da ono što je strano i nepoznato jasno zasija. Umjetnost je mir!” I to treba svi da naučimo da poštujemo”, zaključila je Vujović.

    ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

    Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

    Ostavi komentar

    Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

    Povezani članci